Lærke køber gaver til trængte børn: Man skal hjælpe andre

På kontoret i Sakskøbing står der 1.300 gaver. De er hverken til Lærkes søn eller kæreste. Lærke køber nemlig gaver til trængte børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hello Kitty, Disney og Smølferne.

De fleste børn ville falde i svimer ved synet af hylderne på Lærks Fischers kontor. Der er nemlig legetøj fra gulv til loft.

Siden januar har 21-årige Lærke Fischer fra Sakskøbing juleshoppet. I alt har hun købt 1.300 julegaver. Men målet er langt fra nået.

- Jeg vil gerne nå 5.000, men det er ikke sikkert, at jeg når det. Men jeg skal nok nå 3.000, lyder det.

Man skal hjælpe andre

quote Jeg vil gerne nå 5.000, men det er ikke sikkert, at jeg når det

Lærke Fischer

Gaverne er ikke til Noah, hendes 1-årige søn, men til børn, der kommer fra trængte familier.

For Lærke har lært af sin mor, at man skal hjælpe andre.

- Dengang jeg var lille, hjalp min mor en blind mand hen til en trappe på togstationen. Jeg spurgte hende, hvorfor hun hjalp ham, og så sagde hun, at man skal hjælpe andre, hvis man kan. Og det har bare hængt ved, siger Lærke Fischer.

”Hjælp til julegaver”

Når den søde juletid nærmere sig, så skal alle gaverne deles ud.

Lærke Fischer har lavet Facebook-siden: Hjælp til julegaver.

På siden deler Lærke løbende billeder af de mange gaver. Men det er også her, du kan ansøge om at få en gave til dit barn.

- I slutningen af august eller i september lægger vi ansøgningsskemaet ind på siden. Så skal vi lige bruge et par måneder på at finde de familier, der skal have hjælp. De får direkte svar på mail, hvis de er blandt de udvalgte, siger hun,

Lærke Fischer har lavet aftaler med flere byer på Sjælland – også i Jylland om opsamlingssteder. Så du kan sagtens søge, selvom du ikke bor i nærheden af Sakskøbing.

quote Jeg er meget stolt af hende

Benjamin Larsen, kæreste

Kæresten er med

Da Lærke første gang luftede idéen for sin kæreste, skulle han lige sluge den.

- Jeg tænkte, det var en meget spøjs idé, så jeg sagde, at hun lige skulle sove på den, siger Benjamin Larsen, der er kærester med Lærke Fischer.

Efter en god nats søvn, så var Lærke stadig fast besluttet. Så nu står de altså med et kontor fyldt med gaver. Betalt med deres egne penge.

- Jeg er meget stolt af hende, siger Benjamin Larsen.