Lækker gourmet-is skal sikre ældres helbred

Som det første cateringkøkken i Danmark har Fælleskøkkenet i Sakskøbing fået lov at bruge rå mælk til mad. Nu skal der laves masser af is til ældre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke alle ældre på Lolland og Falsters plejecentre, der får indtaget nok kalorier til hverdag. Men det skal en ny ret på menuen nu være med til at lave om på.

Fælleskøkkenet i Sakskøbing, som leverer mad til 2.500 borgere på blandt andet sydhavsøernes plejecentre samt sygehuset i Nykøbing Falster, er begyndt at lave gourmet-is på rå jerseymælk.

Som det første cateringkøkken i Danmark har det fået lov at bruge rå mælk i produktionen.

Mælk fra lokale jersykøer

En flok jerseykøer fra Falster leverer mælken, og andre lokale råvarer giver forskellig smag til isen.

Den rå jerseymælk har høj fedtprocent og flere mineraler og proteiner. En god kombination for småtspisende ældre.

- Vi håber meget på, det forbedrer deres livskvalitet, siger Marie-Louise Brehm Nielsen (V), som er bestyrelsesformand for Fælleskøkkenet.

På Margretecentret i Maribo har beboerne allerede fået smagt på varerne.

- Det er rigtig godt for dem, der er på sondemad eller på anden måde har svært ved at få maden til at glide ned. Isen er nem at spise og samtidig god for de ældre, der ellers risikerer at få for lidt føde, siger afdelingsleder Jette Jørgensen.

Ældre: Det smager fantastisk

Selvom beboerne hele tiden har været godt tilfredse med kosten, er den velsmagende is med til at sætte prikken over i'et.

- Det er lige sagen. Det smager rigtig godt, og jeg tager gerne en portion til, lyder det fra Jan Rasmussen ved frokostbordet.

Fælleskøkkenet i Sakskøbing håber at kunne være med til at udbrede ideen til andre dele af landet.


Nyhedsoverblik