Lægemangel: Stort millionbeløb skal trække personale til sygehus

Region Sjælland har valgt at sende et større millionbeløb til Nykøbing Falster Sygehus. Det skal bruges til at fasthold og tiltrække nyt personale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en velkendt problematik i provinsen, at der mangler læger på de mindre sygehuse.

Gennem årene er der både lokalt og på politisk plan gjort flere forsøg på at tiltrække det nødvendige personale, men problematikken ser alligevel ud til at forsætte.

På Nykøbing Falster Sygehus kender man om noget til udfordringerne med at fastholde det nuværende personale og tiltrække det nye nødvendige.

Derfor har regionsrådet i Region Sjælland netop valgt at give 30 millioner kroner til sygehuset. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Pengene deles op to puljer. Den første halvdel skal bruges i løbet af 2017 og har netop til formål at fastholde nuværende medarbejdere og tiltrække nye. Den anden halvdel skal sørge for, at der bliver fulgt op på projekterne. 

Sygehuset skal blandt andet bruge penge på at forbedre sit renommé efter blandt andet flere negative sager i medierne. Derudover vil sygehuset forsøge at skabe et forskningsmiljø for på den måde at kunne tilbyde flere kombinationsstillinger.

I øjeblikket mangler sygehuset på Falster blandt andet læger, kirurger, sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter.