¨

Lægefejl på to sygehuse slog 26-årig ihjel

Foto: TV ØST

Patientforsikringen har nu givet Winfred Kuchel fra Rødby ret i, at lægefejl på Nykøbing Falster og Køge sygehuse slog hans 26-årige datter ihjel.

Louise Kuchel Jacobsen døde 30. juni sidste år efter at have været fejlbehandlet på både Nykøbing Falster Sygehuse og Køge Sygehus.

- Vi mistede Louise efter en normalt harmløs galdestensoperation, fordi en læge kom til at stikke hul på hendes tyktarm, fortæller Louises far, Winfred Kuchel til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Lægerne stillede flere forskellige diagnoser lige fra lungebetændelse og væskeansamlinger til luft i maven, inden de valgte at lade andre øjne se på patienten, som det er anført i Louises journal.

Lægefejl årsag til Louises død

Nu har Winfred Kuchel fået medhold fra Patientforsikringen i, at det var lægefejl, der var skyld i, at Louise døde blot en måned efter, hun blev indlagt på Nykøbing Falster Sygehus:

"Vi har vurderet, at den forsinkede diagnosticering og behandling af tarmperforationen på Nykøbing F. Sygehus og Køge Sygehus er årsag til, at Louise Kuchel Jacobsen den 30. juni 2012 afgik ved døden", skriver Patientforsikringen blandt andet i konklusionen.

Også fejl i Køge

Da Louise blev overflyttet til Køge Sygehus konstaterede lægerne hurtigt, at hun havde et hul i tyktarmen på 12-15 milimeter, men de gav hende ikke den rette behandling.

Patientforsikringen skriver:

"Vi har vurderet, at det ikke var i overensstemmelse med erfaren specialiststandard, at man først så tilstanden an i fire dage, inden man foretog operation, og at man, da man endelig foretog operation, lavede en såkaldt loop-ileostomi uden at fjerne det perforerede stykke tyktarm".

Afgørelsen åbner for, at de efterladte kan kræve erstatning af de to sygehuse, skriver Ekstra Bladet.

- Det her handler ikke om penge, men om at få placeret et ansvar for Louises meningsløse død, siger Winfred Kuchel til avisen.

Sygehusdirektør: "Tragisk sag"

På Nykøbing Falster Sygehus beklager sygehusdirektøren hele forløbet.

- Det er en tragisk sag, når der opstår komplikationer, som får så fatale konsekvenser, som tilfældet er her. Det er noget, der har berørt os alle på sygehuset dybt, siger Arne Cyron til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at sygehuset blandt andet er blevet kritiseret for ikke at foretage yderligere scanninger af Louise i tide.

- Det tager vi til efterretning - og laver nye procedurer. For når den slags utilsigtede hændelser forekommer, spørger vi naturligvis os selv, om det kunne være gjort anderledes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App