Lå fem dage i sengen med hjerneblødning (Video)

En 83-årig kvinde fra Nykøbing Falster er blevet efterladt alene i sin seng i fem dage med en hjerneblødning. Nu er hun indlagt på sygehuset og er lam i den ene side af kroppen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I søndags blev Ruth Andersen tilset af en vagtlæge, der bad hjemmeplejen tilkalde kvindens egen læge dagen efter. Men hjemmeplejen fik aldrig kontakt til lægen. Først efter fem dage, hvor hjemmeplejen har svært ved at komme i kontakt med Ruth Andersen, blev den 83-årige fredag indlagt på Nykøbing Falster Sygehus. Nu har hjerneblødningen givet hende en lammelse i den ene side af kroppen.

- Det er omsorgssvigt af allerværste klasse. Det er noget at det mest groteske, jeg har set. Jeg er rystet over, at man kan behandle ældre borgere sådan i Guldborgsund Kommune, siger Joan Nielsen, der er guddatter til Ruth Andersen.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090830_hjerne.flv]

I Guldborgsund Kommune beklager man situationen og erkender da også, at der er sket en fejl.

- Jeg ved ikke, om det er den praktiserende læge eller systemet, der har svigtet. Det kan jo være, at den her sag kan lære os, at der er en brist i systemet, og det vil vi undersøge straks mandag morgen, siger Bent Jørgensen (K), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Guldborgsund Kommune.