¨

Kvinde nægter sig skyldig i sygehusdrab

Foto: TV ØST

Efter et grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre er en 29-årig kvinde varetægtsfængslet i sag om dødsfald på sygehus. Hun nægter sig skyldig.

Retten i Nykøbing Falster har sent mandag eftermiddag besluttet at varetægtsfængsle en 29-årig kvinde, der er sigtet i forbindelse med flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus.

Efter et længerevarende retsmøde besluttede dommer Henning Larsen, at kvinden skulle varetægtsfængsles i tre uger. Ritzau erfarer, at sigtelserne er rejst efter straffelovens paragraf 237, som drejer sig om manddrab.

Kvinden nægter sig skyldig i sigtelserne mod hende, oplyser hendes advokat, Torben Groth Madsen, til Ritzau.

'En meget usædvanlig sag'

Hun er mistænkt for at være indblandet i flere mistænkelige dødsfald på sygehuset. Grundlovsforhøret er blevet holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at sigtelsen mod kvinden ikke er offentlig. Det er derfor sparsomt med oplysninger om, hvad mistanken mod hende er begrundet i.

Efter retsmødet fortæller advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, om sagen mod kvinden:

- Det er en meget usædvanlig sag, lyder det fra advokaturchefen.

Flere pårørende til stede

Flere pårørende til kvinden var mødt frem i retten, og efter at dommeren havde åbnet dørene for offentligheden igen og orienteret om fængslingen, stod en kvinde grædende foran retslokalet og talte i telefon.

Også den 29-åriges forældre var til stede i retten, men ingen af den sigtedes pårørende ønskede at tale med pressen.

/ritzau/

30:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App