Krydsermissilet fra Væggerløse indstiller karrieren

Danmarks ældste professionelle fodboldspiller, Lars Pleidrup, har spillet sin sidste kamp. Han blev sendt af banen med fejring og flotte ord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et fodboldkoryfæ fra Falster takker af.

Efter en lang karriere er det nu slut for Danmarks ældste professionelle fodboldspiller Lars Pleidrup - også kendt som Krydsermissilet fra Væggerløse.

quote Han er en fantastisk rollemodel

Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC

Fredag aften spillede den 41-årige anfører sin sidste kamp for Nykøbing FC, og for den rutinerede spiller var det følelsesladet at løbe på banen for sidste gang.

Lars Pleidrup løb på banen til sin sidste kamp som professionel med sine børn ved sin side.
Lars Pleidrup løb på banen til sin sidste kamp som professionel med sine børn ved sin side. Foto: Nykøbing FC

- Det var meget vemodigt. Det var en speciel dag. Resultatmæssigt var det ikke så fedt, men jeg var meget afklaret og havde glædet mig til dagen og nød det også, fortæller Lars Pleidrup til TV2 ØST. 

Fra Falster til Superliga

Nykøbing FC tabte 1-5 til Fredericia og rykker ned i 2. division. Det var ikke den slutning, Pleidrup havde håbet på.

Men han kan se tilbage på en flot karriere. Blandt andet årene i superligaklubben AGF.

- Det var pissefedt og lige det, jeg havde drømt om; at spille med og mod de bedste spillere i landet, fortæller Pleidrup om tiden i den østjyske storklub. 

Lars Pleidrup spillede i AGF fra 2006 til 2010.
Lars Pleidrup spillede i AGF fra 2006 til 2010. Foto: Privatfoto

Efter fire år i Aarhus kom han i 2010 til FC Vestsjælland. Allerede dengang som en af de ældste på holdet.

Noget, han selv satte ord på, da TV2 ØST besøgte ham ved opstarten i Slagelse.

- Jeg håber, jeg kan komme med lidt rutine og nogle af de ting, jeg har prøvet i AGF og på den måde hjælpe nogle af de unge spillere her i klubben, sagde han dengang. 

I 2010 skiftede Lars Pleidrup til FC Vestsjælland.
I 2010 skiftede Lars Pleidrup til FC Vestsjælland. Foto: Arkivfoto

Samme rolle havde Pleidrup, da han fire år senere tog tilbage til Nykøbing. En hjemkomst, han var glad for. 

- Det er altid dejligt at vende hjem, sagde han dengang. 

Lig med ordentlighed

Trods titlen som anfører har han aldrig været den mest højtråbende spiller.

- Det er én ting, han ikke gør. Han snakker ikke for meget, lød beskrivelsen dengang fra hans medspiller Joachim Wagner.

Joachim Wagner blev holdkammerat med Lars Pleidrup, da han kom til Nykøbing FC.
Joachim Wagner blev holdkammerat med Lars Pleidrup, da han kom til Nykøbing FC. Foto: Arkivfoto

Netop Pleidrups facon og personlighed på og uden for banen har skabt respekt gennem årene.

- Han er en fantastisk rollemodel, siger Nykøbing FCs direktør Axel Castenschiold og uddyber:

Axel Castenschiold er direktør i Nykøbing FC, hvor Lars Pleidrup sluttede sin karriere som professionel fodboldspiller.
Axel Castenschiold er direktør i Nykøbing FC, hvor Lars Pleidrup sluttede sin karriere som professionel fodboldspiller. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

- Jeg kan give et lille eksempel. Jeg blev kontaktet af en dommer, som sendte en mail, nu her hvor han stopper sin karriere. Han ville udtrykke sin respekt for det gode samarbejde, de har haft. 

- Ordet ordentlighed står lig med Lars, tilføjer han.

En gammel idiot og et unikum

I sine 23 år på seniorniveau har Pleidrup spillet stort set samtlige pladser på banen. De seneste sæsoner har han primært været venstre back.

Det er usædvanligt at spille fodbold på topplan som 41-årig - og det har også givet kærlige drillerier på banen og ikke mindst i omklædningsrummet, fortæller Pleidrup.

quote Jeg er blevet kaldt for en gammel idiot

Lars Pleidrup, Nykøbing FC

- Jeg er blevet kaldt for en gammel idiot, og hvad de ellers kunne finde på, men det hører med. Der var også en fin reklame op til den sidste kamp med et billede af mig, hvor jeg gik med rollator. Det var en meget sjov gimmick, siger han og tilføjer:

- Så må jeg jo bare være klogere end dem, hvis jeg ikke kan være hurtigere.

Drillerierne om hans alder har aldrig generet Lars Pleidrup, men derimod givet ham lyst til at bruge sin erfaring aktivt.
Drillerierne om hans alder har aldrig generet Lars Pleidrup, men derimod givet ham lyst til at bruge sin erfaring aktivt. Foto: Nykøbing FC

Selvom der er lavet sjov med alderspræsidenten, så er der også grund til at være imponeret over Pleidrups bedrift, mener direktøren i Nykøbing FC.

- Det er jo fuldstændig vanvittigt. Danmarks ældste fodboldspiller. Det er jo ikke normalt at have den fysik i den alder. Det tror jeg, alle os der har rundet de 40, kan mærke, så der er han et unikum, siger Axel Castenschiold. 

Gode gener rækker langt 

Selv er Pleidrup mere ydmyg om sin holdbarhed i fodboldverdenen.

- Jeg har været forskånet for skader, passet på mig selv og haft gode gener, og det har gjort, at jeg har kunnet blive ved så længe. Selvfølgelig også lysten, siger han. 

Pleidrup har i mange år haft tilnavnet Krydsermissilet fra Væggerløse. Et navn han fik, mens han var i fuld gang med en kamp på grønsværen.

- Det var et langskudsmål, jeg skød for mange år siden, og så var der en speaker, der sagde "Krydsermissilet fra Væggerløse", og jeg er jo oprindeligt fra Væggerløse, så det var egentlig sådan, det startede, forklarer Lars Pleidrup. 

Nykøbing FCs fans var klar til at hylde Lars Pleidrup til hans sidste kamp fredag.
Nykøbing FCs fans var klar til at hylde Lars Pleidrup til hans sidste kamp fredag. Foto: Nykøbing FC

Men nu det slut med langskuddene. I hvert fald som professionel. Fredag aften spillede Lars Pleidrup sin sidste kamp og fik en flot hyldest af fans, familie og medspillere. 

- Det var jeg da enormt stolt og beæret over. Og at se sin familie stå der for enden og tage imod mig, det rørte mig. Mine børn var glade og samtidig kede af det over, at nu er det slut. Det var et stort øjeblik, fortæller han. 

Lars Pleidrup forventer at fortsætte i Nykøbing FC i en rolle uden for banen med fokus på talentudvikling. Han er allerede breddechef i klubben.