Kronprinsessen deler overraskende beslutning - fravælger løberute

Det bliver i et roligere tempo, end de fleste måske havde forventet, når Kronprinsesse Mary deltager ved Royal Run i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du én af dem, der glæder sig til at se kronprinsesse Mary ved Royal Run i Nykøbing Falster, er der gode nyheder. Der er nemlig lidt bedre mulighed for at nå at se hende.

Kronprinsessen fortæller, at hun har valgt at gå i stedet for at løbe til den store motionsbegivenhed i Nykøbing Falster efter først at have løbet ”one mile” i Nyborg.

- Senere på dagen skal jeg til Nykøbing Falster, hvor jeg har valgt at gå fem kilometer, lyder det i en video med Kronprinsesse Mary, der søndag er blevet delt på Kongehusets Instagram-profil.

Der bør med andre ord være rig mulighed for at få mere end blot et flygtigt glimt af kronprinsessen, når hun spadserer forbi de mange tilskuere langs ruten.

Kronprinsessen fortæller videre, at hun på gåturen vil følges med børn, unge og voksne fra en række forskellige organisationer – herunder blandt andet Jump For Fun og Julemærkehjemmet Skælskør.

Om Royal Run

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023.

  • Løbet blev afviklet første gang 21. maj 2018 i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag.

  • Royal Run 2023 finder sted i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

  • Der var tilmeldt 91.732 deltagere til Royal Run ’22.

  • Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Royal Run finder i år sted i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

I Nykøbing Falster er 10.000 deltagere klar til enten at gå eller løbe one mile, fem kilometer eller ti kilometer.

Læs også
Mary løber med: Her er ruten til Royal Run i Nykøbing Falster
Læs også
Mary løber med: Her er ruten til Royal Run i Nykøbing Falster

Startskuddet lyder ved Torvet i Nykøbing Falster klokken 12.30 med one mile. Senere følger gruppen af løbere, der skal løbe ti kilometer, dernæst fem kilometer og til sidst den gruppe, der skal gå. Den sidste gå-gruppe sendes af sted klokken 16.25.

Royal Run er en årligt tilbagevendende motionsbegivenhed, der tiltrækker mange deltagere og tilskuere. Sidste år havde blandt andet Næstved æren af at være værtsby, hvor der var 12.000 deltagere og lige så mange tilskuere. 

RUTER TIL ROYAL RUN I NYKØBING F. DEN 29. MAJ

Klik på fanerne for at se de forskellige løberuter.

Grafik: Nick Abildgaard