¨

Krokodille Zoo får en million kroner til ny tropehal

Byrådet i Guldborgsund Kommune giver en økonomisk håndsrækning til en ny tropehal ved Krokodille Zoo nær Eskilstrup med en million kroner i anlægsstøtte.

Krokodille Zoo har 23 forskellige krokodillearter i den specialiserede zoo i Eskilstrup. Dermed kan de prale af at have samtlige krokodillearter i verden.

- Det er godt for dyrene, og det er vejen frem for en af de turistattraktioner, som i den grad går til biddet.

Krokodille Zoo er en af kommunens helt store turistattraktioner og har potentiale til at tiltrække mange flere gæster fra nær og fjern

René Hedegaard, leder af Krokodille Zoo

Sådan siger udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, i kølvandet på seneste byrådsmøde den 28. maj. Her besluttede politikerne i Guldborgsund Kommune at fremrykke en million kroner af de i alt 15 millioner kroner, der er afsat til en ny Krokodille Zoo i den seneste budgetaftale.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

- Guldborgsund Kommune har fokus på at udvikle turismen og skabe nye jobs – også i vores landdistrikter. Krokodille Zoo er en af kommunens helt store turistattraktioner og har potentiale til at tiltrække mange flere gæster fra nær og fjern. Derfor er det vigtigt, at vi fra kommunens side bidrager til at sikre den fortsatte udvikling, siger Martin Lohse.

Hjælpen kommer på et kærkomment tidspunkt

Midlerne frigives nu til Ejendomsfonden Krokodille Zoo, som er i fuld gang med byggeriet af tropehallen. Med zoo-ansvarlig René Hedegaard i spidsen, så har ejendomsfonden selv skaffet eksterne fondsmidler til at komme i gang med byggeriet.

Fakta:

 • Krokodille Zoo ligger i Ovstrup nær Eskilstrup og har ca. 40.000 gæster årligt.
   
 • Drivkraften bag den specialiserede zoo er René Hedegaard, som kan prale af at have samtlige 23 krokodillearter i verden.
   
 • Ejendomsfonden Krokodille Zoo blev stiftet i 2019 og har til formål at realisere den nye tropehal. Projektet er sat til 4.9 mio. kr. og ejendomsfonden har bl.a. opnået donationer fra LAG Lolland-Falster, Aalborg Zoo og fra Maj Invest.
   
 • Guldborgsund Kommune har tidligere afsat 15 mio. kr. i anlægsmidler til en helt ny Krokodille Zoo ved Nørre Alslev. Byrådet har nu besluttet at omprioritere 1 mio. kr. af anlægsmidlerne til den nye tropehal i Ovstrup.
   
 • Den nye tropehal tages delvist i brug allerede i år og forventes helt færdig til sæsonen 2021. På sigt vil tropehalen indgå som en aktiv del af en kommende ny Krokodille Zoo ved Nørre Alslev. Her bliver tropehalen bl.a. en vigtig brik i Krokodille Zoos avlsprogram og arbejdet med at genudsætte truende krokodillearter i naturen – fx i Sydamerika.


  Kilde: Guldborgsund Kommune
Se mere

Den gode nyhed følger i slipstrømmen på en i forvejen glad René Hedegaard, som lige nu gør klar til genåbning af Krokodille Zoo den 8. juni - efter en lang COVID-19 nedlukning.

Vi er enormt begejstrede for den hjælp kommunen giver her – netop nu, hvor vi snart åbner op igen

René Hedegaard, leder af Krokodille Zoo

- Vi er enormt begejstrede for den hjælp kommunen giver her – netop nu, hvor vi snart åbner op igen og giver den fuld gas med vores udendørs zoo. Byrådets støtte er fuldstændig afgørende, fordi vi nu kan få færdiggjort den nye tropehal, som har stor betydning for vores gæsters oplevelse og dyrenes trivsel i Krokodille Zoo. Det betyder også at vi nu for alvor kan kigge fremad mod det helt store mål; nemlig at bygge en endnu større og helt ny Krokodille Zoo i udkanten af Nørre Alslev, fortæller René Hedegaard.

Den nye tropehal skal erstatte de gamle, udtjente staldbygninger, som René Hedegaard har omdannet til en succesfuld zoo gennem en årrække. Det er desuden meningen at tropehallen skal fungere som avls- og karantæneområde for syge dyr, når en helt ny zoo tages i brug.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App