Kreativt krybbespil forener muslimer og kristne

På Falster er to skoler gået sammen om at lave et utraditionelt krybbespil, der samtidig skaber nye venskaber på tværs af kultur og religion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overalt i landet bliver der i dagene op til jul opført traditionelle krybbespil på skoler og i kirker. Men på Falster har en flok elever fra 5. klasse lavet en anderledes fortolkning.

Børnene kommer fra henholdsvis Nørre Vedby Skole, hvor langt de fleste er etnisk danske og Lindeskovskolen i Nykøbing Falster, hvor der er en overvægt af børn med udenlandsk baggrund.

- Det er sjovt og spændende at være med, og man lærer nogle andre at kende, som man nok ellers ikke ville have mødt, siger Jakob Pedersen fra 5.a på Nørre Vedby Skole.

quote  Man lærer nogle andre at kende, som man nok ellers ikke ville have mødt

Jakob Pedersen, 5.a Nørre Vedby Skole

Jesus med et twist

Krybbespillet fortæller den velkendte historie om Jesus med et twist. Blandt andet gennem scener med to forskellige familier, som eleverne fra de to skoler hver især har fundet på.

- Der er en arabisk familie, hvor datteren skal være med i et krybbespil på skolen. Hun ved ikke så meget om Jesus, men så læser familien om ham i Koranen, fortæller Abdallah Bahjat og Nurhan Turkmani fra 5.a på Lindeskovskolen om én af scenerne i stykket.

Ikke helt så forskellige

quote Mange spørger, om muslimer kan være med i et krybbespil. Selvfølgelig kan de det

Karina Pedersen, lærer på Lindeskovskolen

Lærerne bag idéen er samtidig instruktører på krybbespillet. De glæder sig over børnenes iver og det gode samarbejde mellem de to venskabsskoler.

- Mange spørger, om muslimer kan være med i et krybbespil. Selvfølgelig kan de det. Eleverne fra de to skoler kommer med forskellig baggrund og kultur, men de finder ud af, at de alligevel ikke er så forskellige, siger Karina Pedersen fra Lindeskovskolen.

Eleverne opfører krybbespillet på Lindeskovskolen den 21. december og på Nørre Vedby Skole den 22. december.