Konkurs rammer beboere (Video)

Revner i gulvene og dryppende lofter. Der er masser af fejl og mangler i det nye byggeri på Slotsbryggen i Nykøbing Falster. Men det er bare surt for dem, der har købt lejlighederne. Der er højst sandsynligt ingen til at betale erstatning, for bygherren er gået konkurs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konkursramte DB Partner nåede at skære hul i loftet og så fugtskaderne der, før de gik konkurs. Ole Andersen står derfor med et hul i loftet, som han selv skal udbedre nu.

- Det er under al kritik, siger Ole Andersen, ejer af en lejlighed på Slotsbryggen.

TV2 ØST har besøgt Ole Andersen. Se video af skaderne herunder:
[video:flv:090303_bryggen.flv]

Der er fejl for omkring 100.000 kr., som han i følge en boligadvokat højst sandsynligt ikke kan sagsøge DB Partner for.

- Typisk vil den enkelte beboer ikke få noget ud af det, siger Lonnie Nielsen, boligadvokat i Bang - Brorsen & Fogtdal.

Det hjælper ikke at sagsøge en forretning, som ingen penge har og de penge, der måtte være tilbage får beboerne ikke del i. 

- En boligkøber står som det, man kalder, et simpelt krav og bliver nogle af de sidste, der får penge, hvis der er penge tilbage. Hvorimod lønmodtagerne i firmaet får før og boet skal også ekspederes af nogle advokater, der skal have løn, siger Lonnie Nielsen.

Det er ikke kun de enkelte lejligheder, der er fejl i, også opgangen er utæt. Sådan en skade skal repareres over alt i ejendommene for ejernes egne penge. Direktøren for DB Partner beklager, det blev sådan.

- Det er synd for de mennesker, det er gået ud over. Det var jo aldrig tanken med det, men der er desværre ikke noget jeg kan gøre ved det mere, siger direktøren for DB Partner, Henning Christoffersen.

Den undskyldning giver Ole Andersen ikke meget for, for han bad allerede for lang tid siden direktøren om en garanti.

- Hvad var det for en garanti, han lovede dig? Et beløb, så man kunne få gjort det færdigt. Det har han lovet? Ja, men han nåede aldrig at komme med den og så opgav jeg, for han er ikke meget værd, siger Ole Andersen.

Ole Andersen har opgivet at sagsøge DB Partner, men andre i ejendommen vil stadig forsøge.