Konfirmationsforberedelser for de mindste: Vi sidder ikke og prædiker for dem

Der var godt gang i konfirmationsforberedelserne i Nykøbing Falster, da Kloster Kirken åbnede dørene for 25 børn til leg, sang og rytmik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Kloster Kirken i Nykøbing Falster er der godt gang i konfirmationsforberedelserne. 

Og hér starter de tidligt. For sognepræst Jannie Edelberg Nielsen har valgt at åbne dørene for de mindste, så det ikke kun er for de ældre. 

Hun håber på, at de mindste i samfundet kan få et godt forhold til kirken. Og denne dag har hun inviteret seks private dagplejere og 25 børn til leg, sang og rytmik i de kirkelige omgivelser i forbindelse med dagplejernes dag den anden onsdag i maj måned.

- Det kunne have foregået så mange andre steder, men nu ligger kirken rimelig centralt - og Jannie er god til rytmik med børnene, som de godt kan lide, siger Laila Olsen, der er dagplejer.

Vi skal starte forfra 

I Laila Olsens hverdag med børnene fylder religion ikke meget - men efter få besøg i kirken fornemmer hun, at børnene er blevet mere trygget ved det høje orgelspil og kirke-akustikken.

- De lærer jo igennem fagterne, at det også er en form for leg. Vi sidder jo ikke og prædiker for dem, men det bliver jo bare en naturlig del af deres hverdag, siger Laila Olsen.

Ideen udsprang af, at Jannie Edelberg Nielsen har bidt mærke i, at unge konfirmander ved mindre om kristendom, når de begynder til konfirmations-undervisning i dag end de gjorde førhen.

- Der er det gået lidt ned ad bakke, hvis jeg skal sige det sådan. Vi skal starte forfra med mange ting, siger Jannie Edelberg Nielsen.

Kirken spiller ikke en stor rolle

Men det er ikke kun de små, der går i kirke. Det gør de 24 spændte konfirmander fra Øster Skolen nemlig også. De skal konfirmeres i morgen.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg har en god ven, der kommer hele vejen fra Jylland, siger Patrick Foged, der skal konfirmeres fredag. 

Og som mange andre kendte de ikke meget til kristendommen, før de startede til konfirmationsundervisning.For børnene får ikke længere den undervisning i kristendom. 

- Og måske er det også en tendens i samfundet, at kirken ikke spiller den store rolle i familierne. Så man har ikke den base, man er ikke vant til det kirkelige miljø - og det er fremmed for nogle af konfirmanderne, siger Jannie Edelberg Nielsen.