Konfirmander drikker

Det er konfirmationstid og mange unge mennesker træder for øjeblikket ind i de voksnes rækker. For mange betyder det også, at de for første gang begynder at drikke alkohol - og blive fulde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til Frederik Hansens konfirmationsfest i lørdags fik han og vennerne lov at drikke for første gang. Han fik omkring 10 genstande.

- Hvor påvirket blev du? Jeg blev lidt svimmel og blev mere fjollet, men det var ikke sådan, at jeg brækkede mig eller noget, siger Frederik Hansen, 14-årig konfirmand fra Nykøbing Falster.

Se interviews med unge konfirmander herunder:
[video:flv:090512_ungedruk.flv]

Undersøgeser viser, at 73% var mellem 13 og 15 år første gang de var fulde og 16% var under 13 år, da de var fulde første gang. 

Der er dog også en del af konfirmanderne, der ikke må drikke endnu.

- Hvordan har du det med, at du ikke må drikke? Det er lidt uretfærdigt, men sådan er det, siger Rasmus Birk Rasmussen, 14-årig konfirmand fra Nykøbing Falster.

TV2 ØST har spurgt Anett Wiingaard fra foreningen Gode Alkoldninger. Se hendes råd herunder:
[video:flv:090512_ungedrukint.flv]

Frederik har talt med sine forældre om alkohol og til konfirmationen havde de også lavet nogle regler.

- Jeg skulle bare sige til, når jeg tog en mere, så var det i orden. De synes, det er bedre, jeg drikker derhjemme i stedet for ude i byen, siger Frederik Hansen.

Rasmus Birk Rasmussen har også været igenem reglerne med sine forældre.

- Hvornår siger dine forældre du må drikke? De siger først, når jeg er 16 år, men det holder nok ikke. Hvorfor? Det er nok lidt sjovt, det lyder i hvert fald sådan, siger Rasmus Birk Rasmussen.