Kommunes medarbejdere skal uddannes i dannelse

Guldborgsund vil have mere dannelse ind i hverdagen. Uddannelsesforløb skal sætte det på dagordenen både lokalt og nationalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune vil være Danmarks dannelseskommune. 

Og med et nyt uddannelsesforløb i netop dannelse, håber kommunen at komme nærmere den status.

Dannelsesundervisningen er et forløb på tre dage, som vil blive tilbudt til ledere og medarbejdere i kommunen.

quote Dannelse er en vigtig del af det fundament, vi står på

Martin Lohse (Guldborgsundlisten), formand for Kultur, Fritid, Bosætningsudvalget

Formanden for kommunens Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg fortæller i en pressemeddelelse, at Guldborgsund Kommunes målsætning er, at dannelse skal være en naturlig del af hverdagen. Derfor er det afgørende, at kommunen hele tiden videreudvikler på indsatsen, så den bliver styrket.

- Jeg glæder mig meget til, at kommunens medarbejdere får en teoretisk indsigt, som er krydret med helt praktiske værktøjer, som kan bruges direkte i deres arbejde. Dannelse er en vigtig del af det fundament, vi står på, og er med til at styrke os som borgere og styrke vores fællesskab her i Guldborgsund, siger formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse (Guldborgsundlisten), i pressemeddelelsen.

Kommunen gør allerede noget i dannelsens tegn. For eksempel har den en obligatorisk dannelsesrygsæk for alle børn og unge, Kulturtjenesten og en årlig national konference om dannelse. Og planen er, at det kommende forløb skal supplere de indsatser.

Forløbet er i ti moduler over tre dage og byder blandt andet på temaer som historie og idehistorie, kunst og kultur, håndværk og design, natur og miljø og relation og fællesskab.