Kommuners oplysninger brugt til ulovlig internet-handel

En ung mand fra Sakskøbing har brugt Lolland og Guldborgsund Kommuners oplysninger til at handle ulovligt på internettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 25-årig mand blev torsdag anholdt, efter han siden februar havde forsøgt sig med at handle i forskellige netbutikker ved hjælpe af kommuners kontaktoplysninger. Det skriver folketidende.dk. 

Han anvendte et EAN-nummer fra en afdeling under Lolland Kommune og kombinerede det med kontaktoplysninger fra en enhed i Guldborgsund Kommune, og samlet har han enten bedraget og forsøgt at bedrage for lige under 100.000 kroner, mener politiet.

- I nogle tilfælde er det lykkedes. I andre tilfælde har virksomhederne bag netbutikkerne fattet mistanke og kontaktet Lolland Kommune inden afsendelse af varen. Kommunen har afvist handlen, og dermed fattede netbutikkerne mistanke til manden bag bestillingerne, fortæller afdelingsleder hos Øst Task Force hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Carsten Høj Hansen til folketidende.dk

Bedragerierne og forsøg på bedragerier er ifølge politiet begået i perioden fra februar, og indtil den 25-årige torsdag blev anholdt og sigtet for syv tilfælde af bedrageri eller forsøg på bedrageri.

- Den anholdte blev ved afhøringen torsdag forelagt elektroniske spor og beviser fundet i hans hjem, hvorefter han erkendte. Han blev efter afhøringen løsladt igen, fortæller Carsten Høj Hansen.

Ved de handler, som lykkedes for den 25-årige, er der tale om musikudstyr, højttalere, CD´er og IT udstyr. Den 25-årige mand er kendt af politiet i forvejen, oplyser Carsten Høj Hansen.