Kommuner gør klar til kamp om at blive Danmarks vildeste kommune

Hovedparten af kommunerne i vores landsdel har valgt at gå med i konkurrencen om at blive landets vildeste kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er gået med i det her for at vinde. Og vi har nye projekter i støbeskeen, så vi kan få sejren hevet hjem.

Sådan siger udvalgsformand Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten), efter Guldborgsund Kommune onsdag blev den seneste kommune i TV2 ØSTs sendeområde til at gå med i Miljøministeriets stort opslåede konkurrence Danmarks Vildeste Kommune, der løber indtil 2022.

quote Vores udgangspunkt er godt, fordi vi faktisk allerede har en ret vild natur hernede. Samtidig har vi et forspring, for eksempel med vores projekter med at plante blomster langs vejene

Peter Bring-Larsen (Guldborgsundlisten), formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune

Med tv-kendisser som Morten DD Hansen og 'Bonderøven' Frank Erichsen i ryggen som meddommere står miljøminister Lea Wermelin (S) i front for konkurrencen, der lokker med én million kroner til vinderen af titlen som Danmarks vildeste kommune.

Flertallet er med

Indtil nu er mindst syv af de 12 kommuner i TV2 ØSTs sendeområde gået med i konkurrencen, der sætter fokus på at øge biodiversiteten - og flere kan komme med, oplyser Miljøministeriet til TV2 ØST.

- Det er en god konkurrence, fordi der uanset hvad kun kan komme noget godt ud af initiativerne, siger Peter Bring-Larsen, og han frygter ikke modstand fra andre kommuner i dysten.

- Vi har længe arbejdet med at øge biodiversiteten i kommunen - for eksempel ved at plante vilde blomster, hvor vi kan få lov til det, siger han. 

Han lover samtidig en række nye initiativer, der skal sikre sejren i kommunen.

- Vores udgangspunkt er godt, fordi vi faktisk allerede har en ret vild natur hernede. Samtidig har vi et forspring, for eksempel med vores projekter med at plante blomster langs vejene, og hele området ved Bøtø, som vi arbejder meget målrettet med at gøre vildt igen, siger han.

Gensnoede åer og vilde grøftekanter

Konkurrencen er meget løst formuleret fra ministeriet - og det er i virkeligheden op til kommunerne selv, hvordan de vil markere sig som den vildeste kommune i Danmark.

Dermed er der lige vilkår for at deltage for kommuner, der eksempelvis lader urterne i grøftekanterne gro og dem, der planter ny skov - og dem, der sætter de store entreprenørmaskiner i gang for eksempelvis at få åerne til at slynge sig igen.

Læs også
Sjælden tudse lever i grusgrav på Midtsjælland
Læs også
Sjælden tudse lever i grusgrav på Midtsjælland

Løsningen kan dog ligge i det helt lavpraktiske, mener Peter Bring-Larsen.

- Når det handler om at øge biodiversiteten, så kan de områder, hvor der skal opføres solcelleparker også komme i spil. De landområder skal jo ikke dyrkes - og her kunne netop blomsterenge være med til at skaffe bedre forhold for insekterne, siger han.


Nyhedsoverblik