Kommunens kamp mod ringe boliger

Guldborgsund kommune har søsat et initiativ, der skal forsøge at komme sundhedsskadelige eller brandfarlige boliger til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Guldborgsund kommune, kan man til tider komme forbi huse, som mere ligner ruiner end boliger.

I nogle af de faldefærdige huse, bor der dog mennesker, men det vil Guldborgsund Kommune forsøge at sætte en stopper for med et projekt, som startede i oktober. Det skriver Folketidende.dk.

I stedet for at afvente anmeldelse opsøger kommunen nu selv lejeboliger, som mistænkes for at være sundhedsfarlige og/eller brandfarlige.

Hvis forholdene i boligerne er for dårlige, kan kommunen udstede et permanent eller midlertidigt forbud mod beboelse, eller udlejeren kan få besked på at få forholdene bragt i orden.

Disse tilsyn laver boligkoordinator Jacob Pfeffer, og han vurderer, at 60 tilsyn siden oktober har ført til 20 tilfælde, hvor kommunen har udstedt permanent eller midlertidigt beboelsesforbud eller krævet boligforhold fikset.

- Fra byrådets side handler indsatsen om, at vi ikke vil have, at nogen bor i slum, og at vi ikke vil acceptere, at udlejere spekulerer i det, siger Flemming Jantzen (V), formand for teknik- og miljøudvalget, om indsatsen til folketidende.dk.

Hvis kommunen udsteder beboelsesforbud, skal de genhuse lejerne, og det er ifølge Jacob Pfeffer sket 15 gange siden oktober.