¨

Kommune sætter en kæp i hjulet dagen før Satudarahs indflytning

Guldborgsund Kommune har i dag varslet et §14-forbud mod den gamle trælast på Sildestrup Øvej 2A i Idestrup, som rockergruppen Satudarah ellers stod til at leje fra i morgen. Foto: Lars Andersen - TV ØST

I sidste øjeblik varsler Guldborgsund Kommune et forbud mod den ejendom i Idestrup, som rockergruppen Satudarah skulle flytte ind i i morgen.

Ifølge lejekontrakten skulle rockergruppen Satudarah MC overtage den gamle trælastbygning på Sildestrup Øvej 2A i Idestrup på Falster i morgen, den 1. november.

Læs også Rockere vil flytte ind i nedlagt trælast på Falster

I sidste øjeblik varsler Guldborgsund Kommune dog et såkaldt §14-forbud mod ejendommen. Det vil sige, at kommunen har mulighed for at fastfryse ejendommens planlagte aktiviteter, herunder leje af ejendommen, mens man overvejer, om der skal laves et nyt plangrundlag for arealet.

Overvejelserne går på, om ejendommen fremover skal omdannes fra erhverv til offentlig brug.

Økonomiudvalget i kommunen bakker enstemmigt op om varslingen.

Det oplyser Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Planlovens §14

Kommunalbestyrelsen kan nedlægge forbud mod, at der retligt eller faktisk etableres forhold, som kan hindres ved en lokalplan. Forbuddet kan højst nedlægges for et år. 

Talsmand frygter, at rockerne kommer alligevel

Varslingen kommer samme dag, som et stort borgermøde skal finde sted i Idestrup Hallen. Et møde, hvor formålet er at forhindre rockergruppen i at flytte til byen.

Talsmanden Jacob Pfeffer fortæller til TV ØST, at han er tilfreds med varslingen. Han påpeger dog, at Satudarahs medlemmer stadig har nøglen til ejendommen, og udtrykker bekymring i forhold til, om de vil trodse forbuddet.

Læs også Satudarah om lukning af klubhus: Nu samles vi bare på offentlige steder

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App