Kommune laver landsdækkende coronadebat

Unge fra hele landet inviteres med til en landsdækkende debat på bibliotekerne i Guldborgsund om trivsel under corona.

Unge fra ungdomsuddannelserne og fra folkeskolens udskoling er inviteret med til onlinedebat om trivsel under corona blandt andet den kendte professor i almenpsykologi Svend Brinkmann.

Bag arrangementet står bibliotekerne i Guldborgsund kommune og nyhedsmediet Seismo. Ud over Svend Brinkmann deltager vicepræsident i Nordic Study Abroad og medicinstuderende Yasmin El Youssef samt politikerne Jacob Mark (SF) og Morten Dahlin (V) i panelet. Politikerne er begge valgt i Region Sjælland.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Debatten handler blandt andet om, hvad der er svært, hvad man kan gøre for at få det bedre - og hvordan ser fremtiden ud.

- Vi har i mere end et år nu levet i en undtagelsestilstand med indskrænkning af almindelige frihedsrettigheder. Vi har alle været presset og især den yngre generation har lidt afsavn, så måske er deres reaktion slet ikke så usædvanlig,” siger Svend Brinkmann.

- Vi skal lytte til de unges bekymringer og komme med løsninger til, hvordan vi som samfund kan hjælpe dem og hinanden igennem denne krise, siger han.

Foregår online

Også Yasmin El Youssef, der blev student fra Teknisk Gymnasium Lolland-Falster med landets højeste snit i 2020, mener, at der er tale om en meget vigtig diskussion.

- Jeg kan sagtens forstå, at mange elever har været lidt frustrerede og haft det ekstra hårdt under corona - både fagligt, mentalt og socialt. Har man nu fået lært det, som man skulle? Og hvad med eksamenerne? Der er rigtig mange bekymringer, og dem havde jeg også selv, siger hun.

Under debatten sidder panelet fysisk placeret i København, mens  debatten foregår live på seismo.dk.Debatten foregår mandag den 19. april kl. 12.15.