Kollegaer til sigtet sygeplejerske: Mange patienter døde på hendes vagt

En 30-årig sygeplejerske er sigtet for fire drab og et drabsforsøg på en nattevagt på Nykøbing Falster Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag formiddag er den 30-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster, der er sigtet for fire drab og et drabsforsøg endnu engang i et grundlovsforhør.

Den opsigtsvækkende sag har været for retten flere gange siden marts, hvor kvinden blev anholdt og tirsdag formiddag bliver retsmødet for første gang holdt for åbne døre i den ellers mørklagte sag.

Flere sygeplejersker fra Nykøbing Falster Sygehus har udtalt, at der døde uforholdsmæssigt mange patienter på den sigtedes vagt på flere afdelinger. Det fortæller TV ØST’s reporter i retten.

Blandt andet er det også under grundlovsforhøret kommet frem, at der på den sigtedes afdeling i 2010 var 87 dødsfald, i 2011 døde 95 personer og i 2012 kunne afdelingen melde om 75 dødsfald. Dét år stoppede den sigtede sygeplejerske med at arbejde på afdelingen og årene efter faldt dødsfaldende til 51 begge år.

Et vidne har også forklaret, at der på sygehuset gik rygter om den sigtede kvinde, og at det var underligt, at patienterne ofte blev meget dårlige på hendes nattevagter.

En tidligere kollega til sigtede, der også var på afdelingen i 2012, har forklaret, at hun havde en lille mistanke om, at der var noget galt, for der skete altid påfaldende ting, når sigtede var på vagt og at dagligdagen ændrede sig markant, da sigtede stoppede. Der var slet ikke så mange dødsfald og hjertestop på afdelingen.

Den 30-årige kvinde er ved grundlovsforhøret i dag blevet sigtet for yderligere et manddrab tilbage i marts 2012. Kvinden nægter sig skyldig i alle fire drab samt det ene drabsforsøg.

Der er ved to obduktioner af de døde patienter fundet morfin i forgiftende mængder.

TV ØST følger sagen.