Købmand udsat for væbnet røveri: - Hit med pengene, dette er et røveri

Lørdag aften forsøgte en røver at true sig til penge med en stor kniv i Min Købmand i Horbelev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Personale og kunder i Min Købmand i Horbelev blev noget forskrækket lørdag aften, da en røver pludselig trængte ind i butikken.

quote Der kom en røver ind, som sagde ”hit med pengene, dette er et røveri”

Joachim Cyrill Hansen, ejer af Min Købmand i Horbelev

- Der kom en røver ind, som sagde hit med pengene, dette er et røveri. Han står og truer med en stor kniv, der er 30 centimer lang, siger ejeren af Min Købmand Joachim Cyrill Hansen til TV2 ØST.

Elektronisk, lukket kassesystem

Røveren havde dog valgt den forkerte købmandsbutik. Min Købmand i Horbelev har nemlig et lukket kassesystem.

- Vi har en boks, hvor de ryger i elektronisk, og når de først er røget ind, ryger de ikke ud igen, siger ejer Joachim Cyrill Hansen.

Købmandsejeren fortæller i øvrigt, at 95 procent af butikkens salg foregår på elektroniske kort og MobilePay, så butikkens kontantbeholdningen generelt er ekstremt lille.

- Hvis man læser de store skilte på døren, så er det et rigtig dårligt sted at lave røveri, siger ejer Joachim Cyrill Hansen.

Artiklen fortsætter under kortet

 
 

Stjal smøgere og en postpakke

Selvom der var tale om et væbnet røveri, lykkedes det ham derfor kun at komme afsted med nogle få pakker smøger og en postpakke.

- Der var nogle borgere, der fulgte efter ham ud af byen. Der var 10-15 kunder i butikken, som hjalp med at jage ham ud af byen, siger Joachim Cyrill Hansen.

Ifølge Folketidende, som har talt med vagtchef hos Sydsjælland og Lolland-Falsters politi, Henrik Karlsen, var der omkring søndag middag endnu ingen anholdte eller mistænkte i sagen.

Politiet beskriver manden som: 16-25 år, cirka 160-180 centimeter høj og dansk af udseende. Han var spinkel af kropsbygning, lys i huden og var iført en sort hættetrøje, sorte solbriller og et bandanatørklæde, som han havde for munden.

Han medbragte en sort og rød pose, og var bevæbnet med en 20-30 centimeter lang køkkenkniv. Han talte dansk. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set ham på 1-1-4.

Opdatering
Clock24. feb 2020, kl. 09:04
Artiklen er opdateret med signalement af gerningsmand.