Knytnæver i luften: Dommer slået ned i seriekamp

En fodboldkamp i serie 2 måtte i weekenden afblæses, da kampens dommer blev overfaldet af en spiller fra hjemmeholdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle, der har set eller spillet en fodboldkamp i serierækkerne, ved, at dommerne ofte bliver udsat for verbale øretæver fra spillere, trænere og tilskuere.

quote Jeg var jo fuldstændig rystet over situationen

Søren Jacobsen, fodbolddommer

I lørdags blev det dog til en fysisk en af slagsen, da en dommer blev slået ned efter at have uddelt et rødt kort til et af hjemmeholdets spillere.

Da hjemmeholdet Nykøbing FC bragte sig foran med 3-2 mod Rødby i slutningen af kampen, opstod der tumult på kunststofbanen.

Dommeren, Søren Jacobsen, trak sig til side og observerede, præcis som det forventes af dommere i sådanne situationer.

Hjemmeholdets spiller så rødt

Da der var nogenlunde styr på spillerne igen, tildelte han i første omgang et gult kort til en af Rødby-spillerne. Derudover havde han et kort klar til fremvisning til en af hjemmeholdets spillere, der havde slået en modspiller.

Men da han greb i baglommen for at finde kortet frem, så spilleren rødt. På alle måder.

Søren Jacobsen blev i lørdags udsat for et voldeligt overfald, da han uddelte en rød billet i en serie 2-kamp på Falster.
Søren Jacobsen blev i lørdags udsat for et voldeligt overfald, da han uddelte en rød billet i en serie 2-kamp på Falster.
Foto: Søren Jacobsen

- Da jeg tildelte det røde kort til Nykøbingspilleren, slog han mig voldsomt på halsen, så jeg faldt om, fortæller Søren Jacobsen.

- Jeg var jo fuldstændig rystet over situationen, tilføjer han.

Søren Jacobsen afblæste med det samme kampen efter overfaldet, hvorefter flere af hjemme- og udeholdets spillere og trænere trådte til for at hjælpe ham.

- Der var rigtig god hjælp fra begge hold, som hjalp mig op og hørte, om jeg var okay. Efterfølgende gjorde jeg det, at jeg fløjtede kampen af, og senere tog fat i formanden i vores dommerklub, siger Søren Jacobsen, der var noget overrasket over spillerens reaktionen.

Sagen meldt til politiet

Seriedommeren har 10 års dommererfaring og har i årenes løb uddelt masser af gule og røde kort. Han har dog aldrig oplevet så voldsom en reaktion fra en spiller, som det var tilfældet i lørdags.

- Det er jo ikke noget, man forventer som fodbolddommer. Jeg har jo brugt rødt kort en del gange i de år, jeg har dømt fodbold, uden problemer, så det kom jo som et lyn fra en klar himmel, siger han.

Hos Lolland-Falsters Dommerklub ærgrer man sig over hændelsen, men fastslår, at det heldigvis er meget sjældent, at der bliver begået vold mod dommere.

- Det er altid bekymrende, når der sker vold mod dommere, og det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på. Det skulle jo helst ikke være noget, der sker igen, men vi må også sige, at det ikke er hverdagskost. Klubberne tager også hånd om situationerne, det plejer de have fokus på, siger Thomas Christoffersen, der er formand i Lolland-Falsters Dommerklub.

Klubformand tager afstand

Klubformand i Nykøbing FC, René Fjeldsøe Sørensen, ser man stor alvor på episoden. 

- Vi beklager og tager afstand fra den opførsel. Det stemmer ikke overens med vores værdier, og jeg kan ikke mindes, at det nogensinde er sket hos os før, siger René Fjeldsøe Sørensen til TV ØST.

Klubformanden overværede ikke selv kampen og har ikke haft kontakt med den pågældende spiller eller holdets træner efter episoden, men fortæller, at der venter et møde, hvor hændelsen og eventuelle konsekvenser deraf skal drøftes.

Søren Jacobsen har efterfølgende politianmeldt overfaldet. Knytnæveslaget har efterladt en hævelse på hans hals, men ellers er han ved godt mod. Allerede dagen efter var han på banen igen, da han var linjedommer i en anden kamp.

- Jeg var ude at dømme igen i går eftermiddags. Jeg synes, at det handler om at komme i gang med det samme igen, så man ikke går og bliver bange for noget. Op på hesten og så derudad igen, siger Søren Jacobsen.