Cirka 10.000 gæster lagde fredag og lørdag vejen forbi Madens Folkemøde på Engestofte Gods ved Maribo.
Det er klart, at bæredygtighedsspørgsmål dominerer debatten om vores madkultur
Det oplyser foreningen bag folkemødet.
- Vi har lige lukket årets udgave af Madens Folkemøde med glade gæster og solskoldede næser. Vi takker for opbakningen fra alle i madlandet Danmark og fra Lolland-Falster, der igen har bakket os helhjertet op, siger Kasper Fogh, formand i Foreningen Madens Folkemøde.
Folkemødet samlede folk til debatter og samtaler om det, vi spiser, og hvordan vi laver det.
Her deltog både lands- og lokalpolitikere, folk fra erhvervslivet, interesseorganisationer og madinteresserede i cirka 140 debatter, madværksteder og smagninger.
Datoen for næste års folkemøde er på plads
Desuden bidrog knap 200 organisationer, foreninger og virksomheder aktivt med aktiviteter eller smagsoplevelser.
- Det er klart, at bæredygtighedsspørgsmål dominerer debatten om vores madkultur, siger Kasper Fogh og tilføjer:
- Jeg mener, vi lykkes med at vise, at vi både kan tale om de store problemer som for eksempel biodiversitet og klimaforandringer, og samtidigt vise løsninger og ideer til en mere spændende madkultur.
Kokken Claus Meyer var en af medarrangørerne til folkemødet, og han glæder sig over, at det er et sted, hvor folk fra forskellige dele af fødevarerbranchen mødes.
- Der er samlet mange, mange mennesker hernede, mange er engagerede private mennesker, men der er også madprofessionelle og politikere og folk fra forskningsverdenen og undervisningssektoren, sagde han fredag til TV2 ØST.
Årets udgave af Madens Folkemøde var det fjerde af slagsen. Næste år finder folkemødet sted den 31. maj og 1. juni.