Klimaforandringer rammer lokalt selskab hårdt – underskud på 134 millioner

Hardi-fabrikken i Nørre Alslev på Falster har fået et underskud på 134 millioner kroner sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det koster penge at lukke fabrikker. Det må marksprøjte-fabrikanten Hardi i Nørre Alslev på Falster sande. Det fremgår af selskabets årsregnskab.

Selskabet har lukket to fabrikker i Spanien og i Frankrig og har i stedet flyttet produktionen til Falster. Det vil på sigt betyde en mere effektiv produktion med færre dobbeltfunktioner, men det har dog sidste år kostet selskabet et tab på omkring 80,2 millioner kroner.

Da selskabet samtidig er blevet ramt af vigende omsætning, er selskabet endt på et tab på 134 millioner kroner før skat.

Ramt af klimaforandringer

Mens salget er gået ret godt i EU, så har det ifølge årsregnskabet været skidt i Nordamerika og i Australien, hvor ekstremt vejr har betydet krise i landbruget og dermed et mindre salg af landbrugsmaskiner. Det rammer også Hardi.

Samtidig er det en tendens, der kommer til at slå igennem i de kommende år, forudser firmaet, hvor globale klimaforandringer også kan ventes at ramme Hardis andre markeder. Derfor venter de også, at selskabets omsætning i 2020 bliver lidt lavere i end i 2019.

TV2 ØST har uden held forsøgt at få en kommentar til regnskabet fra Hardi tirsdag.