Klagenævn har talt: Guldborgsund må ikke bygge omstridte kæmpemøller

Planklagenævnet har talt og forkastet en omstridt vindmølleplan, som blev vedtaget af Guldborgsund Kommune sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maj sidste år blev en omstridt plan vedtaget i Guldborgsund Kommune.

Det var en vindemølleplan, som åbnede op for muligheden for møller på op til 150 meter flere steder i kommunen.

Kæmpemøllerne skulle stå på Skørringe og Vennerslund på Falster, men beboerne her kan nu spejde langt efter de hvide vindkæmper.

Planen, som blev vedtaget med et stort flertal, er nemlig blevet erklæret ugyldig af Planklagenævnet. Ifølge nævnets afgørelse indeholder kommunens vindemølleplan "væsentlige retlige mangler".

Det skriver Folketidende.

Et projekt ad gangen

Onsdag havde kommunens Teknik- og Miljøudvalg møde, hvor man diskuterede Planklagenævnets afgørelse.

Her blev man enige om, at man på trods af klagenævnets indsigelser ikke vil påbegynde en ny proces, hvor man følger op på de to klagepunkter.

- Dengang vi lavede den udpegning af mulige mølleområder, regnede vi også med, at det ville vi bare arbejde videre med, når der kom konkrete projekter på bordet, siger Flemming Jantzen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalg i Guldborgsund Kommune.

Han understreger, at kommunens vindmølleplan "jo ikke er konkrete projekter", men blot en udpegning af, at der i de to områder er politisk opbakning til at opstille møllerne.

- Så tager vi projekterne, når de kommer, og ser, om de kan holdes indenfor de miljøregler, der gælder, siger Flemming Jantzen.