¨

Kirke i Nykøbing Falster søger migrantpræst: - Her kan vi løfte en stor integrationsopgave

00:57

Når der afholdes gudstjenester i Lindeskovkirken, kommer der blandt andet folk fra Afghanistan, Iran og Kina. Derfor søger de en migrantpræst. Video: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Biblen kan læses på mange sprog. Omkring Lindeskovkirken bor der 2000 mennesker med udenlandsk baggrund, og derfor søger kirken nu en migrantpræst.

Når der afholdes gudstjenester i Lindeskovkirken, kommer der blandt andet folk fra Afghanistan, Iran og Kina.

For nogle af dem er det danske sprog nyt, og det kan give lidt udfordringer.

- Jeg forstår kun halvdelen af salmerne, men jeg prøver at synge med på salmerne alligevel, siger Farzad Moradi, der bor i Eskilstrup.

Derfor har Lindeskovkirken nu slået en stilling op, hvor de søger en såkaldt migrantpræst.

Migrantpræsten skal tage hånd om de kirkegængere, der har brug for hjælp til at forstå alt mellem himmel og jord - en gudstjeneste, sprog, og andre ting, der foregår i det danske samfund.

Jeg tænker, at her er der virkelig en mulighed for at blive godt og hurtigt integreret i det danske samfund

Bjørn Krohn, sognepræst i Lindeskovkirke

Kan løfte en stor integrationsopgave

Som det er nu, er det sognepræst Bjørn Krohn, der står for de opgaver, det har ført med sig at have kirkegængere, der har en anden kulturel baggrund end dansk.

- Her kan vi løfte en stor integrationsopgave. Jeg tænker, at her er der virkelig en mulighed for at blive godt og hurtigt integreret i det danske samfund, siger Bjørn Krohn.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Her kan vi løfte en stor integrationsopgave, siger sognepræst siger Bjørn Krohn. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Den nye migrantpræst vil varetage de opgaver, der ligger i at støtte, vejlede og blot snakke med de udlændinge, der kommer i kirken. Og det kræver noget helt særligt.

- Du skal være god til at møde mennesker. Du skal være god til at rumme mennesker. Det er jo vidt forskellige mennesker, du kan møde som migrantpræst med forskellige kulturelle baggrunde, siger sognepræst Bjørn Krohn.

Venskabscafé skal hjælpe migranterne

Selvom migrantpræst er en forholdsvis ny stillingsbetegnelse i Danmark, er der allerede flere kirker i landet, der har indført det.

Lindeskovkirken er det område i stiftet, hvor der bor flest ikke-etniske danskere

Marianne Gaarden, der er biskop i Lolland-Falster Stift

På Falster skriger området omkring Lindeskovkirken også efter en lignende nichépræst.

- Lindeskovkirken er det område i stiftet, hvor der bor flest ikke-etniske danskere. Der er cirka 2000, der kommer fra udlandet. Derfor er det meget naturligt, at vi laver en migrantpræst, der hvor folk besøger kirken, siger Marianne Gaarden, der er biskop i Lolland-Falster Stift.

Lindeskovkirken har i forvejen en venskabscafé, som er drevet af frivillige.

- Der hjælper mig med mange ting. Hvis man ligesom mig er ny i Danmark og ikke kender nogen, hjælper det rigtig meget, siger Shekufe Elimi, der bor i Nykøbing Falster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Shekufe Elimi, der bor i Nykøbing Falster, kommer i venskabscaféen. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

- Vi hjælper hinanden. Vi læser og deler gode ord sammen. Synger og spiser sammen, og så får vi danskundervisning, siger Xiujie Hoang.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi synger og spiser sammen, siger Xiujie Hoang. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

En migrantpræst kan række ud

Venskabscaféen hjælper de udenlandske kirkegængere med at få forstå det danske samfund, men en migrantpræst vil kunne nå endnu længere ud.

- Jeg tænker, at vi skal ind i et rigtig godt samarbejde både om det bestående arbejde, men også om at række ud til dem, der bor her. Og der bor rigtig mange indvandrere omkring os, siger Lisbeth Rask Nielsen, der er frivillig i venskabscaféen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lisbeth Rask Nielsen er frivillig i den venskabscafé, der er i Lindeskovkirke, som i forvejen har til formål at hjælpe migranter. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Samarbejdet skal forene folk uanset nationalitet, hudfarve og sprog.

- Jeg håber på, at de her mennesker bliver rummet og favnet og får lov til at komme ind og være en del af det kristne fællesskab her i folkekirken i Danmark på Lolland Falster og i Lindeskovkirken.

- Det vil betyde meget for os alle sammen, siger Xiujie Hoang.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App