Kettinge samler ind til afrikansk kvinde

Borgerne i Kettinge samler nu ind til den nigerianske kvinde, der angiveligt har været spærret inde og er blevet groft misbrugt af en mand i byen. For selvom de intet vidste har de alligevel dårlig samvittighed over for kvinden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Kettinges og nabo sognets præster, som står for indsamlingen.

- Vi har brug for at få en mulighed for at gøre den skade god igen, som er begået i Kettinge, siger Kettinges sognepræst Ramund Kværnø.

Alle i byen, der hørte om indsamlingen i dag, vil gerne hjælpe kvinden. Hun har angiveligt har været holdt indespærret i flere uger, hvor hun er blevet voldtaget og slået voldsomt. For alle ville gerne have hjulpet noget før 

- Det er helt klart, at vi er flove at Kettinge er blevet kendt på den måde, siger sognepræsten.

Reden international er en organisation, der støtter udenlandske prostituerede i Danmark. De har besøgt den unge nigerianske kvinde i arresten i Maribo og er sikker på, at en økonomiske gave er tiltrængt. 

- For os er der ingen tvivl om at kommer man fra Afrika og er i et europæisk land uden papirer, så er man højst sandsynlig offer for menneskehandel, siger projektleder ved Reden International, Dorit Otzen.

Den nigerianske kvinde er varetægtsfængslet i 4 uger for at opholde sig ulovligt i Danmark.

- Det er klart, at vi er meget påvirkede i Kettinge, fordi det er et lille samfund og man tænker at sådan noget sker kun i de store byer, siger Mariann Mouritsen, Kettinge.

Reden international møder mange her piger, som er indespærret i privat hjem - deres erfaring er lige omvendt

- De fleste af sådan nogle sager, som vi kender til, er foregået i provisen, så det er bestemt ikke et Københavnerfænomen. Det foregår i områder, hvor huse ligger spredt og naboer ikke er tæt på, siger Dorit Otzen.  

I Kettinge er de dog nu klar til at blande sig med økonomisk støtte.

- Vi håber, at give hende et puf i den rigtige retning, at give hende et halmstrå at klynge sig til. Vi tror ikke at vi kan skaffe mirakler, men vi håber, at vi kan hjælp en lille smule, siger sognepræst Ramund Kværnø.

Hvis du er interesseret i at give et bidrag, kan du sætte dem ind på Reden Internationals konto.

Reg.nr.:3138 Kontonr.: 2844 406 994. Mærket: Kettinge