Kendt tv-kok skal inspirere skoleelever til lækker mad

Mandag besluttede Guldborgsund Kommune at afsætte 3,3 millioner kroner til et treårigt madprojekt for kommunens børn og unge.

Næste skoleår kommer der andre boller på suppen for eleverne i Guldborgsund Kommune.

På et møde i kommunens økonomiudvalg mandag, besluttede politikerne at afsætte 3,3 millioner kroner, der skal styrke børn og unges kompetencer i et køkken. 

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Det er elever på forskellige uddannelsesniveauer, der vil få glæde af det nye tiltag, hvor de bliver tilbudt madkurser hos Sakskøbing Madhus i forbindelse med undervisningen i madkundskab. 

quote Nu får skolerne endnu en mulighed for at give børnene nogle enestående rammer for undervisning i madkundskab og madkultur og endnu flere lærerige oplevelser

Margit Mikkelsen, centerchef, Børn & Læring, Guldborgsund Kommune

Konceptet bygger på Meyers Madhus' madkurser for børn og unge, "Mod på Mad". 

Det er tv-kokken Claus Meyer, der står bag madhuset. 

Kokken Claus Meyer står bag de madkurser, der skal udbredes blandt børn i Guldborgsund Kommune.
Kokken Claus Meyer står bag de madkurser, der skal udbredes blandt børn i Guldborgsund Kommune. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Aftalen, som Guldborgsund Kommune har indgået, betyder at børn og unge vil blive tilbudt heldagskurser på Madskolen i Sakskøbing. 

- Vi ved, at gode madvaner grundlægges tidligt i livet. Madskolens kurser har et virkelig højt niveau, og samtidig foregår det på elevernes præmisser med leg og nysgerrighed i fokus, lyder det fra borgmester Simon Hansen (S) i pressemeddelelsen.  

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi sammen med gode kræfter udefra kan tilbyde vores børn og unge fællesskaber og viden om mad og sund kost på en helt ny måde. Det er en politisk prioritering at arbejde for det gode børneliv.

Et projekt over tre år 

Guldborgsund Kommune har købt 120 forløb årligt i de kommende tre skoleår. 

Det betyder, at folkeskoleelever fra mellemtrinnet og opefter samt specialklasser og ungdomsskoleelever kan få glæde at et heldags madkursus. 

Læs også
Handicappede skal levere friske grøntsager til Claus Meyers hotel
Læs også
Handicappede skal levere friske grøntsager til Claus Meyers hotel

Margit Mikkelsen, der er centerchef for Børn og Læring i Guldborgsund Kommune glæder sig over aftalen. 

- Nu får skolerne endnu en mulighed for at give børnene nogle enestående rammer for undervisning i madkundskab og madkultur og endnu flere lærerige oplevelser, siger hun. 

Fokus på lokale råvarer 

Når elever i Guldborgsund Kommune fra det kommende skoleår får glæde af det nye tiltag, betyder det samtidig, at de kommer tættere på de råvarer, der dyrkes på Lolland og Falster. 

Det er Claus Meyer og Sakskøbing Madhus, der har udviklet konceptet, men også det lokale fødevarenetværk Muld ApS er med i projektet. 

- Vi vil gerne bidrage til at få lokale fødevarer ind i Madskolens tilbud og på den måde styrke erhvervsudvikling i fødevaresektoren på Lolland-Falster, siger Steffen Lund, der er investeringschef i Business Lolland-Falster. 

Læs også
Restauranter dater økoproducenter: - Det er som mega-Tinder
Læs også
Restauranter dater økoproducenter: - Det er som mega-Tinder

Der vil i løbet af de kommende måneder blive ansat en daglig leder og en kok på Sakskøbing Madhus, som skal stå for kurserne. 

Skolerne kan begynde at booke forløbene, når næste skoleår begynder.