¨

Kanin bliver landskendt frimærkemodel

02:15

11-årige Michell Pedersen fra Nr. Alslev er pavestolt over, at hendes præmiekanin nr. 324, der sidste år blev kåret som bedste hankanin på Sjælland, nu ender som motiv på en serie frimærker med dyr fra bondegården. Friærkerne blev udgivet i dag.

Foto: PostNord Danmark

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

1 af 4

Torsdag sender PostNord Danmark fem nye frimærker på markedet.En kanin fra Nørre Alslev er afbilledet på et af dem. Ejeren er en kun 11-årig pige.

11-årige Michell Pedersen fra Nørre Alslev havde i 2014 flere kaniner med på Roskilde Dyreskue til udstilling.

En af dem fangede især dommernes øjne, og den røde satinkanin, der lyder navnet "324" efter dens ørenummer, blev det år kåret som Sjællands bedste hankanin. Kåringen skulle vise sig at være vejen til en modelkarriere. 

For torsdag trykker PostNord Danmark nemlig et billede af "324" på et frimærke, som indgår i serien af nye frimærker kaldet ”Gårdens Dyr”.

Stolt ejer med flere års udstillingserfaring

Michell Pedersen er på trods af sine 11 år en erfaren udstiller. Hun har ni år på bagen inden for branchen, men denne udvælgelse er noget helt særligt.

- Da jeg vandt, havde jeg ikke forventet, at det ville ende med, at den skulle på et frimærke. Jeg synes, det er lidt sejt, at jeg kan blære mig lidt med det i klassen, siger Michell Pedersen.

Sammen med sin far deltager hun i mange udstillinger ofte med seks til otte kaniner på en gang. Og selvom kaninerne ikke er så meget til kæl og klap, så får hun meget ud af at kunne rejse rundt med dem.

- På udstillingerne kan man møde venner, og mange forskellige mennesker. Og så synes jeg, at kaninerne er søde, forklarer Michell Pedersen. 

60 kaniner til avl og udstilling

Michell Pedersen har ikke kanininteressen fra fremmede. I alt har familien 60 kaniner til avl og udstilling. Og hendes far, Jan Pedersen, er også utrolig stolt af, at datterens vinderkanin nu ender på et frimærke.

- Hele familien er sindssygt stolte. Både i denne og i alle andre konkurrencer deltager hun med på lige fod med voksne alvere. Så det er meget imponerende af en pige i hendes alder, siger Jan Pedersen.

PostNord Danmark vil hylde danskernes kærlighed til dyr

De fem frimærke med ”Gårdens Dyr” er alle af virkelige dyr, som er præmieret på et dyrskue. 

Frimærkerne bliver officielt sat til salg i hele landet torsdag den 31. marts. Michell Pedersen skal til maj igen på udstilling med sine kaniner. Muligvis får 324 lov til at blive hjemme, da han er ved at blive en lidt ældre herre i udstillings-verdenen. 

De fem frimærker

Der vil være et frimærke med hvert af følgende dyr:

  • Malkeko fra Sunds ved Herning
  • Shropshirefår fra Bramming
  • Wyandothane fra Bornholm
  • Oldenborghingst fra Sorø
  • Satinkanin fra Nørre Alslev
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App