Nyhedsoverblik

Kan spare millioner ved at få hjælp fra private virksomheder

Kommuner som Guldborgsund og Lolland kan hver spare lidt over seks millioner kroner om året ved at lade private virksomheder slå græsset, tømme skraldespande eller rydde sne på kommunernes områder.

Det viser nye tal fra Dansk Industri.

I hele Region Sjælland står private virksomheder i dag for at løse cirka halvdelen af de 17 kommuner i regionens mange vej- og parkopgaver. 

Men samlet set kan kommunerne i Region Sjælland spare næsten 68 millioner kroner ved at skrue op for samarbejdet med private virksomheder.

- Selvom kommunerne lige har fået en større pose penge fra staten end de plejer, vil der ikke være råd til alt – det gælder også for kommunerne på Lolland-Falster. Derfor er det oplagt at se på mulighederne for at bede private virksomheder om at byde ind med deres løsninger, siger bestyrelsesleder for DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen i en pressemeddelelse.

I Slagelse og Næstved er der henholdsvis 9,2 og 7 millioner kroner om året at hente. 

I Greve Kommune er det nu udelukkende private virksomheder, der står for blandt andet at slå græs eller ordne veje, hvor de i Faxe Kommune står for cirka 30 procent af opgaverne.