¨

Kampberedt landsby vil overtage ungdomsklub

Foto: TV ØST

Landsbyen Idestrup på Falster kæmper for at redde den bygning, der rummer ungdomsklubben i byen. Det kræver dog 2,2 millioner kroner.

Hvis I kan skaffe pengene til at renovere bygningen, så må I få den. Ellers skal den rives ned.

Sådan lyder tilbuddet fra Guldborgsund kommune til borgerne i landsbyen Idestrup på Falster, der nu har indledt kampen for at redde den bygning, hvor byens ungdomsklub ligger.

Borgerne i byen har tidligere stået sammen og har bygget en idrætshal i byen og overtaget driften af byens skole.

Renoveringen kommer dog til at koste hele 2,2 millioner kroner, oplyser initiativgruppen bag.

- Vi fik meldingen i oktober sidste år fra kommunen, og siden har vi arbejdet på at skaffe pengene til at redde bygningerne, der allerede nu rummer aktiviteter for byens unge og ældre, fortæller Frode Vest Hansen, der er formand for Idestrup og omegns lokalråd til TV ØST.

Borgerne har allerede fået tilsagn om én million kroner i støtte til at redde bygningen fra Realdanias kampagne Underværker.

- Nu skal vi have lavet tegninger over, hvordan bygningen fremover kan se ud, og vi skal have kontaktet endnu flere fonde, siger Frode Vest Hansen.

Borgerne i byen var tirsdag aften samlet til borgermøde for at skaffe opbakning til projektet, og initiativtagerne er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes at redde bygningen.

Huset, hvor ungdomsklubben ligger, blev opført i 1911, og har siden rummet både en brugsforening, et posthus og en legetøjsforretning.

06:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App