Kæmpe lastbil skal gennem regionen

Et 49 meter langt lastvognstog skal onsdag aften forsøge at bevæge sig gennem regionens sving og rundkørsler for til sidst at nå København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver på millimetermål, at et 49 meter langt lastvognstog onsdag aften skal køre fra Gedser til København. Onsdag morgen landede vogntoget ved færgehavnen i Gedser, og klokken 19 skal chaufføren så videre.

- Han har ventet så længe for ikke at køre ud i den værste trafik og risikere at stoppe det hele, men her klokken 19 kører han af sted mod København, siger Helle Elnif, der er manager hos Scandlines.

Hollændere har målt ruten

Lastvognstoget er ladet med 3 metrotog, der skal bruges på den københavnske bane. Med sine 49 meter i alt er det det længste køretøj, der har været med på Rostock-Gedser færgeruten, og det bliver da også spændende at se, om der er plads til at komme rundt på de danske veje.

- Det bliver jo især en udfordring at komme gennem rundkørslerne hernede på Falster. Specielt ved de nye, de er ved at lave, og som ikke er færdige endnu, men firmaet, der står for transporten, har haft folk fra Holland oppe for at måle, og de mener, det kan lade sig gøre, siger Helle Elnif, der regner med, at det vil tage lastvognstoget 4 timer at køre fra Gedser til København.