Kæmpe forløsning for NFH

Efter 157 dage lykkedes det endelig for NFH at vinde i håndboldligaen igen. Og den vigtige 26-20 sejr over Sønderjyske rykker overlevelse i ligaen tæt på.

De medrejsende tilskuere kunne ikke holde den pæne facade, da slutfløjtet lød. De strømmede ind på halgulvet i Aabenraa Idrætscenter, da det stod klart at NFH lørdag besejrede Sønderjyske med 26-20.

Måske ikke så mærkeligt når sidste liga-sejr var mod netop Sønderjyske den 18. september 2013 – 157 dage siden. To afgjorte og ellers nederlag har fulgt efter, og Sønderjyske og NFH lå inden kampen lige på 4 point og i intens kamp om at undgå den direkte nedrykningsplads.

Så spillerne jublede som om de var rykket op i ligaen eller en pokal vundet.

- - Vi har kæmpet så meget, trænet så hårdt og spillet så mange tætte kampe. Og så er det bare så fantastisk at det endelig er vores tur til at vinde, sagde stregspiller Camilla Fangel midt i en klump af fans.

NFH spillede ganske enkelt også bedre end længe med færre fejl og større effektivitet i afslutningerne. Samtidig blev der gået til stålet i forsvaret, så NFH skabte en lun 11-7 føring ved pausen.

I anden halvleg steg intensiteten med flere hårde tacklinger, og sønderjyderne indhentede næsten NFH-pigerne og nervøsiteten spredte sig. Men i sidste ende trak falstringerne fra og til sidst blev sejren komfortabel på 26-20.

- Det er bare sådan en forløsning med den her sejr, sagde Camilla Maibom efter kampen, og presset lidt kom fornemmelsen for overlevelse frem.

-Bliver I oppe nu? Ja, det tror jeg på. Tror? Jeg tør godt sige ja.

NFH har nu seks point – to mere end Sønderjyske og så er falstringerne nu bedre indbyrdes med fire kampe igen og et væsentlig nemmere slutprogram.