¨

Jolle kæntrede: To må reddes i land

Foto: TV ØST

En helikopter og redningsbåde måtte sættes ind, da to personer i en jolle får problemer i Grønsund ud for Stubbekøbing på Falster

To personer i en drivende jolle måtte mandag aften reddes i land af en redningshelikopter i Grønsund ud for Stubbekøbing på Falster.

Det var en person i et sommerhus, der slog alarm, da vedkommende så et fartøj i havsnød. Båden var tilsyneladende sprunget læk, for de to personer om bord måtte øse vand.

Politiet tilkaldte hjælp fra Søværnets Operative Kommando (SOK), der sendte en redningsbåd fra Gedser og en redningshelikopter fra Roskilde.

Da helikopteren nåede frem klokken godt 20, var jollen drevet længere ud og befandt sig på det tidspunkt 150-200 meter fra kysten.

En redder blev firet fra helikopteren ned i båden, så han kunne hjælpe med at få fartøjet med de nødstedte personer trukket ind til Stubbekøbing.

De to personer i båden, der begge havde redningsvest på, havde ikke lidt overlast.

Der er tale om spanske teenage drenge, der ikke havde den store sejlerfaring. Deres forældre stod på stranden og så da båden kæntrede.

- Nu er det bare godt, at de er kommet i land, siger moren til de to drenge Miria Dolors.

- Vi er virkelig taknemmelige for den hurtige redningsindsats. Det var meget imponerende, fortsætter hun.

Indsatsleder Kaare Andresen fra Guldborgsund Redningsberedskab, der stod for aktionen, fortæller, at den hurtige udrykning kun kunne lade sig gøre fordi, der er blevet opsat SOS-numre på strandene, så folk præcist kan opgive, hvor de redderne skal køre hen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App