Jernbanen skal opgraderes - her skal du med togbus de næste tre måneder

Fra Vordingborg, Nykøbing Falster og til Rødby Færge. Det er strækninger, der bliver påvirket de næste tre måneder af en opgradering af jernbanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal være plads til at køre flere og hurtigere tog, når Femernforbindelsen står klar. Det betyder at jernbanenettet fra Rødby Færge til Næstved skal opgraderes.

Over de næste tre måneder skal man derfor køre med togbus enten på hele strækningen eller en del af strækningen. DSB forventer, at arbejdet betyder længere rejsetid end normalt.

Fra Store Bededag vil du derfor skulle køre i togbus på strækningen mellem Vordingborg og Rødby Færge. Undervejs stopper busserne i Orehoved og Nykøbing Falster.

Sporarbejdet varer de næste tre måneder. På strækningen mellem Nykøbing Falster og Rødbyhavn er det dog helt slut med tog de næste mange år. Her foregår der nemlig et omfattende arbejde med at gøre klar til togforbindelsen under Femern Bælt.

Arbejdet betyder også, at det er endegyldigt slut med tog til Rødbyhavn. Når Femernforbindelsen efter planen åbner i år 2029, vil toget nemlig køre til en ny station mellem Rødbyhavn og Holeby.

Derudover skal man være opmærksom på togbusser den 29. maj, 5. juni og 12. juni mellem Næstved og Nykøbing Falster. Der vil stadig være ét regionaltog i timen mellem Næstved og Orehoved med stop i Vordingborg, ellers skal man med togbus. 

Den detaljerede plan kan ses på DSB's hjemmeside.

Man kan desuden tjekke rejseplanen for at se, hvilken bus man skal med og hvornår.

Billigere pendlerkort

På grund af den længere rejsetid og de gener, sporarbejdet kommer til at medføre, tilbyder DSB tilbagebetaling af pendlerkortet med et såkaldt 'PendlertilbudSyd'. 

Tilbuddet betyder, at hvis man rejser på den berørte strækning, kan man få tilbagebetalt 30 dage af pendlerkortets værdi. Det gælder for dem, som køber og rejser på et gyldigt pendlerkort i minimum 59 dage. I alt kan man søge om at få tilbagebetalt 60 dage, det vil sige, man kan benytte tilbuddet to gange i perioden fra den 30. april til 31. december 2021. 

Sidste frist for at søge er den 28. februar 2022.

Her holder togbusserne