Ingen vil have studerende

Der mangler værtsfamilier til 15 udvekslingsstuderende fra hele verden. Det er skidt for Danmark, hvis ikke man kan finde familier til dem alle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Frivilligorganisationen AFS, som står for at finde værtsfamilier til udvekslingsstuderende, mangler i den grad værtsfamilier i år.

- Ligesom vi har 200, der rejser ud fra Danmark her til sommer, så vil vi jo også gerne den anden vej, for at en udveksling kan fungere på verdensplan, siger Lisbeth Møllerhøj, som er formand for lokalafdelingen for AFS i Guldborgsund.

I alt mangler der 15 værtsfamilier i hele vores region. Der er indtil videre fundet familier til syv udenlandske studerende. Samarbejdet foregår mellem 60 lande i hele verden og er for unge mellem 15 til 18 år.

De unge skal bo i de fremmede lande i 11 måneder og gå i skole i perioden.

En del af familien

Murilo Caires er 16 år gammel og fra Brasilien. Han har boet hos sin værtsfamilie i 10 måneder.

- Jeg er glad. Jeg elsker Danmark. Jeg har været her i 10 måneder og skal tilbage til Brasilien om en måned, siger Murilo Caires.

Da han først kom til Danmark, kunne han hverken tale engelsk eller dansk. Men nu kan tale en smule dansk og godt engelsk.

- Det har været super, super godt. Fordi, Murilo er jo sådan en person, der bare vil det her og gerne vil os. Han vil rigtig gerne familien, siger Pia Høegh-Andersen, som er Murilo Caires´ værtsmor i Danmark.

I mens Murilo Caires har boet i Danmark, har han gået på Nykøbing Katedralskole. Han har også været soldat i 14 dage på Vordingborg Kaserne.

Svært at sige farvel

Murilo Caires er blevet en del af familien med to voksne, tre børn og en hund. Derfor bliver det også svært, når Murilo Caires om en måned skal tilbage til sin brasilianske familie.

- Ja, det bliver hårdt. Det er ikke sjovt, siger Pia Høegh-Andersen.

For Murilo Caires bliver det også svært at forlade sin danske familie, men samtidig glæder han sig til at komme hjem til Brasilien.

Det kan få betydning for Danmark, hvis ikke der findes værtsfamilier til de studerende.

- Det er noget værre bøvl. Fordi, det også betyder noget på verdensplan. Det er et vigtigt samarbejde med de andre. At de ved, at de kan stole på Danmark, at der er styr på det i Danmark, siger Lisbeth Møllerhøj.

Der er indtil videre deadline for at finde værtsfamilier den 16. juni. Det hele skal på plads inden sommerferien, da de skal tilmeldes en skole til skolestart i august. Under opholdet betaler værtsfamilien kun for kost og logi.

Hvis du selv vil være værtsfamilie eller på ophold i udlandet, kan du se mere om det her.