Ingen vil bygge fængslet på Falster

Ingen har budt ind på opgaven med at bygge det nye fængsel på Falster til de penge, der er sat af, så nu skal projektet tjekkes igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

OPDATERET klokken 19.24: Opførelsen af et nyt statsfængsel på Falster vil blive forsinket i adskillige måneder, fordi projektet nu skal vurderes på ny.

Buddene på en række entrepriser har vist sig at overstige det budget, som er lagt.

Det skriver Ritzau.

Stor forbi'er
Samlet set er der tale om en temmelig stor forbi'er: Entreprenørerne er kommet med bud, som samlet ligger cirka 25 procent over budgettet på i alt 600 millioner kroner.

- Vi har måttet trække i nødbremsen, siger Erik Bang, der er chef for anlægsenheden i Kriminalforsorgen.

Nu er udbudsrunden altså blevet udskudt.

- Vi har oplevet, at det kneb med at få tilstrækkeligt mange bydende på de forskellige projekter, siger Erik Bang til Ritzau.

Nu skal arkitekter og ingeniører til at overveje, om projekterne skal gøres simplere, om ting skal skæres væk - eller om projekterne skal udbydes på en anden måde.

- Nogle ting vil kunne opleves som en forringelse af projektet, men vi går ikke på kompromis med for eksempel sikkerheden, siger Erik Bang.

Forsinket i flere måneder
Desuden ligger det fast, at fængslet kommer til at have plads til 250 indsatte. Den samlede pris er lidt over en milliard kroner.

Erik Bang kan ikke udtale sig præcist om forsinkelsen - og tilføjer, at den bliver på mere end et par måneder, men at den omvendt ikke vil strække sig over flere år.

Om årsagen til, at buddene ligger så langt fra budgettet, vil Erik Bang ikke sige noget mere præcist.

- Et stykke af vejen må man erkende, at en licitation altid er usikker, og her har man måttet konstatere, at markedet har reageret på en anden måde end forudset. Det er lidt for tidligt at drage konklusioner om, hvad det så skyldes, siger chefen.

Vil blive gennemført
I en pressemeddelelsen fra Kriminalforsorgen forsikrer direktør Johan Reimann, at byggeriet nok skal blive gennemført inden for den ramme, som politikerne har bevilget.

- Det er ærgerligt, at vi nu skal ud i en ny runde, men også et udtryk for rettidig omhu, fortsætter han.

Det var i 2009, at Folketinget vedtog at bygge det nye fængsel, som kommer til at ligge på Nordfalster. Det første spadestik blev taget i december sidste år.

/Ritzau/