Ingen tandlægehjælp til Sara (VIDEO)

I timevis blev en mor og hendes 16-årige handicappede datter sendt rundt mellem regionens sygehuse uden at få behandling. Pigens fortænder var slået ud efter et fald. Tre timer og tre sygehuse senere stod tænderne ikke til at redde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den timelange løben spidsrod mellem sygehusene begyndte forrige fredag. Her blev Kit Nørholm Koch ringet op, fordi hendes datter - Sara på 16 - var faldet i skolegården og havde slået to tænder ud.

- Først ringede jeg til sygehuset i Nykøbing Falster. De henviste til Næstved. Så ringede jeg dertil. De henviste til Slagelse. Så ringede jeg dertil, men de havde ingen tandlæge på vagt den fredag, fortæller Kit Nørholm Koch til TV2 ØST.

Efter afvisningen i Slagelse henvendte Saras mor sig igen til børneafdelingen på Nykøbing Sygehus. På det tidspunkt var der gået tre timer, og det var derfor ikke længere muligt at sætte tænderne tilbage i datterens mund. Nu er den eneste mulighed for den 16-årige pige at få kunstige tænder.

Sagen undrer Palle Andersen, der er formand for Forum for Sygehusplanlægning i Region Sjælland. Han vil nu tage kontakt til ledelsen i Sygehus Sjælland.

Søndag har det ikke været muligt at få en kommentar fra sygehusledelsen. Men til Folketidende sagde ledende overtandlæge Anders Skeie fra Tand-, Mund- og Kæbekirurgisk Afdeling på Næstved Sygehus fredag, at hans personale har handlet korrekt, og at kvinden burde have taget kontakt til Næstved igen, da hun ikke fik hjælp i Slagelse.

[video:flv:090524_tandlaege.flv]