¨

Ingen sag mod Føtex-chef

Foto: TV ØST

Der bliver ingen retssag mod varehuschefen Peter Høgh, der i december afviste en gruppe asylansøgere, der ville handle i butikken.

En borger fra Eskilstrup havde anmeldt Føtex-chefen, men han bliver ikke sigtet for overtrædelser, har politiet besluttet. Det skriver folketidende.dk

- Ud fra den forklaring han gav til politirapporten, var der ikke noget, der tydede på, at han havde overtrådt nogen lovgivning. Sagen blev derfor henlagt, siger politiadvokat Jeanette Wincentz Andersen til folketidende.dk.

Det hele startede den 3. december sidste år, da tre busser med asylansøgere fra Lolland ville handle i Føtex i Nykøbing Falster. Men allerede på parkeringspladsen blev de afvist af Peter Høgh, som ikke ønskede den store gruppe i butikken. Føtex' direktør valgte at tage turen til varehuset for at redde trådene ud. Her sagde han blandt andet, at man ikke på samme måde ville afvise en gruppe pensionister. Den bemærkning fik anmelderen Henrik Schjelde til at gå til politiet.

Anmelderen har dog ikke tænkt sig at gå videre med sagen - heller ikke til Ligestillingsnævnet.

- Jeg er da ked af, at man som borger i Danmark kan tillade sig at gøre sådan, og jeg kunne da også vælge at klage over afgørelsen, men det har jeg ikke gjort, og det har jeg heller ikke tænkt mig at gøre, siger Henrik Schjelde til folketidende.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App