¨

Ingen nye færger til Gedser-Rostock

Foto: TV ØST

Scandlines opgiver nu at få leveret to nye færger til Gedser-Rostock-ruten. Færgerne skulle have været leveret i foråret, men leverandøren er gået konkurs.

Det tyske skivbsværft P+S Werften har bygget de to bestile færger, men de opfylder blandt andet ikke Scandlines' krav om dødvægt og stabilitet. Det tyske værft er under konkursbehandling og har slet ikke svaret på Scandlines henvendelser om at få bygget de nye skibe om, så de overholder kravene.

Da der derfor ikke er udsigt til, at de to skibe bliver klar til højsæsonen næste år, har Scandlines nu annulleret kontrakten med værftet i Tyskland.

- Vi undersøger lige nu andre muligheder for at sikre, at vi kan sejle med nye skibe mellem Gedser og Rostock så snart som muligt, udtaler CEO i Scandlines Group, Søren Poulsgaard Jensen i en pressemeddelelse.

- I dag er for tidligt at spekulere over det præcise udfald af denne proces. Men vores mål er at sikre høj kapacitet med en unik oplevels eom bord samtidig med, at vi dfortsat opererer mere effektivt og miljøvenligt, siger han.

De to færger, Kronprins Frederik og Prins Joachim vil fortsætte på ruten Gedser-Rostock i 2013

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App