¨

Ingen lån til folk på landet

Foto: TV ØST

Flere vrede seere har hendvendt sig efter, at erhvervs- og vækstministeren i går afviste, at der er problemer med få realkreditlån til billige hus på lande

 Politikerne kender ikke til virkeligheden ude på landet. Sådan skriver flere seere i dag til TV ØST efter, at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i går sagde, at der ikke var dokumentation for, at kreditforeningerne afviser at låne penge ud til køb af billige huse på landet.

Også Gina Helvig fra Skelby på Falster henvendte sig til os efter vores indslag i går. Hun har netop været i gennem et huskøb hvor kreditforeningen afviste hende, selvom hun er gældsfri og har fast job:

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor man skal straffes bare fordi man gerne vil bo på landet, siger hun.

I går slog Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen fast, at han ikke vil gøre det lettere for folk på landet at optage et realkreditlån, da han ikke mener, at der dokumentation for at lovændring er nødvendig.

Gina Helvig overtog huset sit nye hus 1. oktober for 325.000 kroner, og det med en fuldstændig nyrenoveret første sal. Selvom hun arbejder som souschef, og tjener over 30.000 kroner om måneden og i øvrigt ikke havde nogen gæld, så kunne ikke få lov at optage et realkreditlån.

I stedet måtte hun optage et dyrt banklån med en højere rente. Gina Helvig har Nordea som bank, og det var dem, der afviste at give hende et realkreditlån. Hos Nordea mener de ikke, at deres rådgiverne i realkreditafdelingen holder for meget på pengene, når de skal give lån til huskøb i landområderne:

- Det handler om ejendommens omsættelighed, og der er fuldstændig klare regler for, hvornår der kan lånes penge ud, siger Karsten Pedersen, der er områdedirektør for Nordea, Sjælland Vest og Syd.

Og de regler siger, at der kun kan gives realkreditlån til huskøb, hvis det vurderes at huset vil kunne sælges igen inden for seks måneder, og det er den detalje, der gør det svært at sælge og købe huse i landområderne.

Står det til Gina Helvig er det netop de regler som politikerne må se at få ændret i en fart:

- Nu må de se at komme i gang, så det kan blive muligt også at få realkreditlån til de små huse på landet

 

 

02:57 Luk video

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App