Ingen fejl i den ene synshal - ti i den anden

Et bestået bilsyn burde være garanti for, at bilen man kører rundt i er i forsvarlig stand. En mand fra Nørre Alslev, købte en synet bil i troen om, at den var klar til landevejen, men det var den langtfra,

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En Ford Mondeo fra 2000 i fin stand. Det var hvad Thomas Skipper fra Nørre Alslev troede han havde købt.

- Det slingrede godt nok lidt på vej hjem deroppefra, men jeg tænkte, at det bare var dæktrykket og et par andre småjusteringer, siger Thomas Skipper.

Og synsrapporten fra A-inspektion i Helsingør viste da også, at der ikke var noget at bemærke på bilen. Da Thomas Skipper skulle bruge bilen til udlejning og havde glemt at få et lille kryds på papiret, blev han dog nødt til at få synet bilen igen. Denne gang var det Falster Bilsyn, som stod for tjekket, og her var resultatet noget anderledes. Og det på trods af, at det kun var 48 timer siden synet i Helsingør.

- Jeg måtte tigge om at kunne køre bilen over til værkstedet, der var ti fejl og flere af dem var meget alvorlige, siger Thomas Skipper.

Hos Færdselsstyrelsen er man langtfra tilfredse med den store forskel på de to syn.

- Det er uacceptabelt, at der kan være så stor forskel. Enkelte ting kan være vurderingssager, men det er flere af tingene på denne bil ikke, siger Leif Lorenzen, som er chefkonsulent hos Færdselsstyrelsen.

Færdselsstyrelsen har nu bedt A-inspektion om en forklaring, og har samtidigt øget fokus på virksomheden. Direktøren hos A-inspektion siger til TV2 ØST, at de har gjort det så godt som de kunne, og at de gør meget for at undgå sådanne sager.