Indsatte fra Storstrøm Fængsel sælger fuglekasser og flødebollemaskiner

Der blev i dag afholdt høstmarked ved Storstrøm Fængsel. Der blev solgt ud af alt fra brugskunst til trævarer produceret af de indsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var gang i salget, da Storstrøm Fængsel i dag åbnede hegnet for gæster til årets høstmarked. Her kunne lokale komme og købe alt fra fuglekasser til flødebollekastemaskiner og juletræsfødder.

quote Vi gør det, fordi det er vigtigt for de indsatte at vide, at de kan bruges til noget

Kristina Ørbæk, værkmester, Storstrøm Fængsel

Alt sammen produkter, som de 250 indsatte i fængslet har været med til at lave i forskellige værksteder i fængslet. Det var dog ikke de indsatte, men til gengæld de ansatte, som stod for at sælge tingene uden for murerne i dag.

- Vi gør det, fordi det er vigtigt for de indsatte at vide, at de kan bruges til noget. Det er supervigtigt, at de laver nogle ting, der giver mening, og som giver mening for andre mennesker at købe, fortæller Kristina Ørbæk, der er værkmester i Storstrøm Fængsel.

Alle de indsatte har arbejdspligt og har derfor haft en finger med i spillet i udfærdigelsen af de forskellige ting.

Helt tæt på fængslet

Flere lokale lagde vejen forbi til fængslets høstmarked. Både for at få fingrene i de indsattes varer, men også for at komme helt tæt på fængslet, som ellers ikke er muligt normalt.

- Man er altid lidt nysgerrig. Vi ser det jo, hver gang vi kører forbi, siger Kirsten Brædder fra Stubbehage, der har købt et ”møgdyr” – en hund af træ med børster på siden til at tørre sine beskidte sko af på.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kirsten Brædder fra Stubbehage købte sig et
Kirsten Brædder fra Stubbehage købte sig et Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Det er et virkelig godt arrangement. De ting, der bliver solgt, er ikke noget, vi andre normalt laver. Her kan vi se, hvad de indsatte laver for at få tiden til at gå, og så kan vi andre købe det og sætte det op derhjemme, siger Ole Rasmussen fra Toreby.

Overskuddet fra dagens salg går til nye materialer, som kan bruges på de forskellige værksteder i fængslet.