Igen rent vand i hanerne i Maglebrænde

Embedslægen har godkendt vandkvaliteten for størstedelen af borgerne i Maglebrænde. Enkelte husstande må dog stadig ikke drikke vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er igen muligt at tage et glas vand fra hanen og hoppe under bruseren for størstedelen af borgerne i Maglebrænde.

Embedslægen har nemlig sagt god for vandkvaliteten på størstedelen af ledningsnettet hos Maglebrænde Vandværk, oplyser Guldborgsund Forsyning.

Der er tale om en fuld frigivelse, hvor man altså frit kan drikke vandet fra hanen og ikke først behøver at koge vandet.

 Vandtank bliver flyttet

I alt er 13 husstande dog stadig omfattet af drikke- og badeforbuddet, og det er de værst ramte huse på Fribrødrevej 1 og 3, Østerbro 6-7-9-11-15-19, Stærsmindevej 5-7-9 og Soshøjvej 1-2.

Ophævelsen af forbuddet betyder, at vandtanken med rent drikkevand bliver flyttet fra Maglebrænde Vandværk til Stærsmindevej 3, hvor der også er bade- og toiletvogne stillet til rådighed. Her kan man også få vasket sit tøj.

Som supplement til badevognene på Stærsmindevej har Stubbekøbing Lystbådehavn også besluttet at stille kabinerne i damernes baderum til rådighed. 

Uvist hvornår de 13 husstande kan få rent vand igen

Ifølge Guldborgsund Forsyning er det svært at forudsige, hvornår beboerne i de 13 husstande kan bruge vandet igen.

-  Det afhænger af, at embedslægen siger, at det er okay at drikke vandet. Men jeg vil ikke afvise, at vandet bliver drikkeklar igen i næste uge, siger Jens Peder Tornvig, som er ekstern rådgiver hos Guldborgsund Forsyning. 

Drikkeforbuddet ophæves først, når tre målinger af vandet bliver godkendt af embedslægen, forklarer Jens Peder Tornvig. Nu har man taget fat på rensningsarbejdet. 

- Vi er i gang med rensningen, der foregår minutiøst. Hele systemet bliver desinficeret, siger Jens Peder Tornvig.

Det betyder, at alle tappesteder bliver renset med brintoverilte. Så alt fra vandvarmere, op- og vaskemaskiner til amerikanske køleskabe med indbyggede ismaskiner bliver desinficeret.

Borgerne i Maglebrænde har været uden vand siden sidste onsdag, hvor det kom frem, at drikkevandet var blevet blandet med kloakvand på grund af et uheld under nedgravningen af en kloakledning.