I dag indvies nyt spor på Falster

En ny sti - 'Sporet i Falsters Hjerte', bliver i dag indviet under Skolernes Motionsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gennem mose, lyng og krat snor et nyt spor sig gennem Falsters landskab. Sporet er et skolespor, der er blevet etableret med hjælp fra 8. klasse på Møllebakkeskolen. Det skal fremover bruges i undervisningen.

-  Med den nye adgang til området, bliver det lettere for både lokalsamfundet og besøgende at se og opleve en sjælden naturtype i det sydøstlige Danmark. Stien kommer på den måde til at skabe værdi for mange, men ikke mindst skolen og lokalsamfundet, fortæller Anne Sig Kvistgaard, der er projektkoordinator. 

I dag bliver stien indviet under Skolernes Motionsdag. De fremmødte kan gå eller løbe ruten sammen med møde nogle af dem, der har været med til at etablere sporet.

Sti er blevet til i større samarbejde

Stien er blevet etableret, så den også strækker sig over privatgrund, her har private lodsejere frivilligt lagt jord til projektet.

I det hele taget er stien blevet til via et samarbejde fra en række forskellige parter både Guldborgsund Kommune, DLS (Sydhavsøernes Landboforening), Landsbyerne i Falsters Hjerte, Nordea Fonden og elever fra 8. klasse på Mølleskolen.