Hyrdehund fra Falster kan noget helt særligt - nu er den udtaget til VM

Hundeejer Jeanne Puggaard fra Falster håber at nå langt ved verdensmesterskaberne i Grækenland.

Hunden siges at være menneskets bedste ven. Men det stopper ikke her for Jeanne Puggaard fra Nykøbing Falster.

Hun kalder hunden Bruicer for sin soulmate, og nu skal makkerparret snart på eventyr. 

quote Han er nok den, jeg tilbringer mest tid med

Jeanne Puggaard, Nykøbing Falster

De er nemlig blevet udtaget til verdensmesterskaberne i hundedisciplinen IGP for belgiske hyrdehunde i Grækenland.

- Den består af tre discipliner. Det er spor, det er lydighed og det, der hedder forsvarsarbejde, fortæller Jeanne Puggaard.

Hyrdehunden og Jeanne Puggaard er blandt de seks bedste i Danmark til sporten, og der er en helt bestemt grund til, at netop denne sport skabte interesse.

- Den (hunden red.) bliver trukket for den mindste detalje, så det gælder om at gøre det så perfekt som muligt, og det er lidt uopnåeligt, og derfor er det et kick, når det kan lade sig gøre, sige hun.

Har været gennem operation 

Lige nu kan Bruiser ikke vise alle sine færdigheder for kameraet, fordi han for nylig er blevet opereret.

- Derfor skal han helst ligge stille i – nu er det fire uger, så der er lige to uger tilbage, før vi rigtig kan gå til den, som vi plejer, siger Jeanne Puggaard.

På trods af operationen er Jeanne Puggaard sikker på, at Bruiser bliver klar til verdensmesterskabet i Grækenland.
På trods af operationen er Jeanne Puggaard sikker på, at Bruiser bliver klar til verdensmesterskabet i Grækenland. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Normalt er der derfor mere fart over feltet. Der bliver både hoppet højt, løbet stærkt og forsvaret mod farlige personer, når Bruiser er til konkurrencer og træner.

Når ikke lige en operation er i vejen, bliver der trænet hver dag, og når man bruger så mange timer sammen, bliver en hund mere end blot en bedste ven.

- Han er nok den, jeg tilbringer mest tid med. De kommer ekstremt meget ind under huden på én. Man ved lige nøjagtig, om han har det godt, hvilket humør han er i – det er nærmest en soulmate, man får, siger Jeanne Puggaard.

Belgiske hyrdehunde

På trods af operationen er Jeanne Puggaard sikker på, at Bruiser bliver klar til verdensmesterskaberne, der afholdes til maj, og hvor makkerparret skal dyste mod cirka 80 andre belgiske hyrdehunde.

- Jeg er rigtig, rigtig spændt, siger hun og tilføjer:

- Det kunne da være sjovt at blive en af de bedste danskere.