¨

Hver anden folkeskole har sultne elever i klasserne

Mange elever på blandt andet Lolland og Falster tager i skole på tom maven. Derfor får de mad fra organisationen Fødevarebanken. Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Halvdelen af skolerne i en rundspørge fortæller, at børn møder op på tom mave.

Der er ingen mad i maven - og ingen madpakker i skoletasken. Sådan er virkeligheden på adskillige folkeskoler, skriver Fagbladet 3F. I en rundspørge oplyser 25 ud af 49 skoler nemlig, at de oplever, at børn fra udsatte familier møder sultne op og heller ikke har madpakke med.

Det er blandt andet et problem, man oplever på Lindeskovskolen i Nykøbing Falster. Skolen ligger i boligområdet Lindholm, 80 procent af skolens elever er tosprogede - og mange kommer fra hjem, hvor forældrene er på sociale ydelser. Derfor har skolen været valgt at betale et månedligt abonnement til non-profit organisationen Fødevarebanken, som leverer mad til de sultne elever.

Artiklen fortsætter under billedet

På Lindeskovskolen i Nykøbing Falster har  Foto: Mathias Svane Kraft

- Nu har vi mulighed for at dele overskudsmad fra butikker og virksomheder ud til børnene i vores formiddagscafé. Så er vi i hvert fald sikre på, at de får et ordentligt og sundt måltid, mens de er i skole, fortæller skoleleder Hans Christiansen til Fagbladet 3F.

På Byskolen i Nakskov gør man brug af samme ordning. 

- Vi har 80-100 elever der benytter sig af dette tilbud. Det er ret mange. Og det er jo nok også et udtryk for, at en del af dem står i en lidt presset situation derhjemme, fortæller skoleleder Betina Siegvardsen til Fagbladet 3F.

VIDEO: I februar besøgte TV2 ØST Eskilstrup Skole på Falster, hvor eleverne får leveret morgenmad:

06:26

Eskilstrup Skole får leveret mad fra FødevareBanken til elever, der ikke har spist morgenmad hjemmefra. Den fælles morgenmad har styrket fællesskabet.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App