Hver anden bilist på motorvej får en bøde

385 bilister – eller hver anden på vejen– kan se frem til at få en bøde efter en fartkontrol på Sydmotorvejen på Lolland onsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er tydeligt skiltet, at man kun må køre 50 kilometer i timen, og trafikken ledes ned i et enkelt spor forbi den defekte motorvejsbro ved Sakskøbing.

Alligevel valgte hver anden bilist på vejen onsdag aften at køre hurtigere end det tilladte gennem vejarbejdet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Blitzede meget

I alt 385 ud af 742 bilister på vejen kan se frem til at få en bøde efter at være kørt forbi vejarbejdet onsdag aften mellem 17.30 og 22.05. Det svarer til, at fartkameraet i gennemsnit blitzede 2 gange i løbet af 3 minutter på strækningen.

109 bilister kan se frem til at få et klip i kørekortet, og 40 kan se frem til at måtte gå op til en kontrollerende køreprøve efter kontrollen.

Langvarigt vejarbejde

Hastighedsreduktionen  ved vejarbejdet skyldes store betonklodser på vejen, der kraftigt begrænser pladsen omkring bilerne på strækningen.

Selvom skiltene lover flere kilometer med vejarbejde, så er det dog hurtigt overstået, da der kun arbejdes på den ene side af broen. Det betyder, at det kun er trafikken mod Falster og Sjælland der påvirkes af vejarbejdet.