Hustru skal nu i behandling – Mark O. Madsen ser comebacket inden for rækkevidde

I november indstillede MMA-kæmperen Mark O. Madsen karrieren, da hans hustru havde fået sklerose. Nu ser det ud til, at familien går lysere tider i møde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Karrieren bliver indstillet på ubestemt tid.

Sådan lød beskeden tilbage i november fra MMA-bryderen Mark O. Madsen, efter hans hustru havde fået stillet diagnosen sklerose. Det skete midt i en tid, hvor karrieren var flyvende som ubesejret, og hvor døren ind til verdens største platform for sportsgrenen, UFC i Las Vegas, stod pivåben.

Men døren er stadig åben, og meldingen om en pause på ubestemt tid ser ud til snart at være fortid. For Mark O. Madsens kone har fået besked om, at hun kan komme i behandling den 21. januar.

- Vi ved ret beset ikke helt, hvad det kommer til at betyde. Sklerose er en underlig størrelse og ret individuel, så det er en sygdom, hvor der findes mange forskellige typer af medicin. Det, vi ved, er, at hun skal i behandling, og det føles fantastisk, at vi har den vished, lyder det fra kæmperen fra Falster.

- Mentalt giver det også noget overskud. Vi vælger at tro og håbe på, at behandlingen sætter sygdommen i bero.

quote Set i bakspejlet har det nok været sundt at få taget den her pause

Mark O. Madsen

Og med nyheden om en behandling inden for rækkevidde, så er UFC-ringen det også.

- Det giver en tro på, at vi engang i foråret kan komme i gang. Og at jeg kan få et MMA-comeback, et UFC-comeback.

Det har været sundt med en pause

Lige nu forsøger Mark O. Madsen at holde gang i træningen hjemme i Nykøbing Falster. Men det er ikke kun hans hustrus sygdom, der sætter tingene i bero, også en coronapandemi gør det sværere.

- Foreningslivet er lukket ned, og det fitnesscenter, jeg træner i i Maribo, er lukket ned. Så jeg prøver at holde mig i gang, og det gør jeg her lokalt, siger Mark O. Madsen.

Pausen fra MMA var en kulmination på en længere periode, hvor det generelt havde været svært for Mark O. Madsen og familien at få tingene til at hænge sammen. Og selvom pausen kom på et tidspunkt, hvor karrieren kørte med flere hundrede kilometer i timen, så har den været god. Det har været sundt, og måske endda vigtigt.

- Vi valgte at indstille min bryderkarriere i foråret 2018 og kaste os ud i det her, og det er gået rigtig hurtigt siden – stort set uden pauser fra jeg valgte at gå ind i det her og kom ind hos UFC.

- Set i bakspejlet har det nok været sundt at få taget den her pause. Specielt i forhold til min familie, men også mig selv. Det har været en periode med klart overtræk, når vi taler alt lige fra fysisk, mentalt til generelt stress.

Mark O. Madsen har været sammenlagt seks måneder i Las Vegas for at kæmpe i buret, hvor han samtidig har været væk fra sin familie.
Mark O. Madsen har været sammenlagt seks måneder i Las Vegas for at kæmpe i buret, hvor han samtidig har været væk fra sin familie.
Foto: Mikkel Rise - KRAS - TV2 ØST

Men når tempoet er sat så højt fra mandag til søndag, så er det svært, når man pludselig skal trække i håndbremsen og standse helt op.

- Det har været sundt, når jeg ser tilbage. Men jeg skal også være ærlig at sige, at med en hverdag med det aktivitetsniveau, så var det noget af en omvæltning. Kæmpestor omvæltning, siger Mark O. Madsen.

- Det kan være svært at komme op i gear igen, men nogle gange kan det være lige så svært at komme ned i gear igen. Så det ville være en underdrivelse at sige, at det bare har været supersjovt.

Drømmene er ikke indstillet

Karrieren er måske indstillet for nu, men det er drømmene ikke. Så ved middagsbordet bliver der tænkt store tanker om Mark O. Madsens comeback.

- Det skal jeg love for, slår han fast.

- Vi har været i dialog med vores samarbejdspartnere, og Maria er i dialog med produktionsselskaber om nogle spændende ting, som vi kan starte op på, så snart behandlingens giver grønt lys. Maria har også søgt visa til hele familien, så vi kan tage en periode i USA, hvis det er det, der viser sig at være det rigtige.

VIDEO: TV2 ØST's ungdomsredaktion har lavet en minidokumentar om Mark O. Madsens vej ind MMA-verdenen.

Mini-dokumentar om Mark O. Madsen, maj 2020. Mixed Martial Arts (MMA) er en af verdens vildeste sportsgrene, og 35-årige Mark O. Madsen fra Lolland-Falster har sat sig for at blive en af de bedste. Vi har fulgt ham på turen til Las Vegas, hvor Mark har fået sin første nummererede kamp i det store amerikanske forbund UFC. Men hvordan holder Mark fokus på målet, hvordan håndterer han hjemve og hvordan øver Lolland-Falster-drengen sig i den amerikanske show off-stil i Las Vegas, samtidig med at hele familiens økonomi er sat på spil for at opnår drømmen om UFC?

Så sent som i går (onsdag, red.) blev Mark O. Madsen ringet op af en fra Brasilien, som inviterede ham derover, hvor flere topkæmpere i UFC træner.

- Så vi har brugt tiden konstruktivt. Den ene mulighed er, at hvis vi fortsætter, hvad skal der så ske? Det andet er, hvis vi indstiller karrieren. Maria er jo ansat i firmaet, så vi har prøvet at tænke i scenarier. Men jeg er både glad og stolt over, at der er flere rigtig spændende muligheder – både den ene vej og den anden vej.

Men at indstille karrieren lader nu ikke til at være førstevalget for MMA-bryderen.

- Vi vil følge den her MMA-rejse til dørs. Jeg har fire gode år tilbage, og jeg kan nå langt. Det vil jeg gerne følge til dørs, og det vil Maria gerne være en del af, siger Mark O. Madsen.