Hurtigere internet i Guldborgsund: Konsulent hjælper borgerne

Carsten Glibstrup fra Tårs har nu mulighed for at arbejde hjemmefra, efter internettet i området er blevet markant hurtigere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune har vundet en pris for deres indsats for at udbrede hurtigt internet i kommunens yderområder.

En af dem, der kan glæde sig over det hurtige internet, er Carsten Glibstrup fra Tårs. Tidligere har han skulle finde sig i langsomt internet.

Han er IT-supporter og med hans nye, hurtigere internethastighed, slipper han for at tage turen mellem Tårs og København, og kan i stedet arbejde hjemmefra.

quote Så sparer jeg fem timer dagligt i transport, fordi jeg kan arbejde så meget hjemmefra

Carsten Glibstrup, Tårs

- Så sparer jeg fem timer dagligt i transport, fordi jeg kan arbejde så meget hjemmefra, lyder det fra Carsten Glibstrup. 

Guldborgsund ansætter konsulent 

Carsten Glibstrup har fået besøg af Guldborgsund Kommunes bredbåndskonsulent, som ved selvsyn skal se, hvor hurtigt det nye internet egentlig er. 

Bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard er ansat af kommunen. Det er ham, man går til, hvis der for eksempel skal gives tilladelse til at grave kabler ned. 

- Du har én dør, du skal gå ind af, og når den åbner, så sidder den samme person der hele tiden. Du skal ikke forklare igen og igen, hvor du er i projektet, siger Carsten Glibstrup om bredbåndskonsulenten. 

Guldborgsunds borgmester John Brædder og kommunens bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard var mødt op for at modtage Teleprisen 2017, som uddeles af IDA Tele. De flankeres til højre af formanden for IDA Tele, Michael Jensen.
Guldborgsunds borgmester John Brædder og kommunens bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard var mødt op for at modtage Teleprisen 2017, som uddeles af IDA Tele. De flankeres til højre af formanden for IDA Tele, Michael Jensen.
Foto: Henrik Frydkjær

Kommunen betaler ikke

Det er ikke kommunen, der finansierer fibernet til yderområderne. 

- Det har ikke kostet Guldborgsund Kommune nogen penge. Det har kostet min løn i virkeligheden, siger Niels Kjærgaard.

Kommunen har i stedet hjulpet borgere og fibernetudbydere med at finde hinanden. 

quote Det har ikke kostet Guldborgsund Kommune nogen penge. Det har kostet min løn i virkeligheden

Niels Kjærgaard, bredbåndskonsulent, Guldborgsund Kommune

- Det handler egentlig om at sætte sig stille og roligt ned og så kigge på de muligheder, der er, siger Niels Kjærgaard.

Har tid med familien igen

Det hurtige internet kom kun til Tårs, fordi borgerne gik sammen i en større gruppe. Og med hjælp fra bredbåndskonsulenten fandt de et selskab, som ville lægge kablerne ud. 

- Vi forventer, at vi med udgangen af 2017 har nået cirka små 7.000 hustande, der får hurtigere bredbånd, siger Niels Kjærgaard. 

De 120 borgere i Tårs og omegn, der har valgt at koble sig på det hurtigere bredbånd, har betalt 2.000 kroner hver. Og spørger man IT-supporteren, så er det en investering, der er alle pengene værd.

- Når jeg møder på arbejde, så er jeg på arbejde, når jeg går ind og åbner min computer. Når jeg lukker min computer igen, så er jeg hjemme og har fri og kan bruge tid med min familie. Jeg skal ikke bruge tid på transport, siger Carsten Glibstrup.

Guldborgsund Kommune forventer, at op mod 98 procent af kommunens borgere i 2020 vil have adgang til hurtigt bredbåndsinternet.